18 mars 2009

Teknikprylar - fula men nödvändiga

Vad gör man åt alla fula och tråkiga teknikprylar som man har fullt av i huset? De tar stor plats och syns alltför bra. Stora tv-apparaten med box och dvd till, köksteven men box till, cd/radioapparaten med högtalare till, stationär dator med stor skärm och skrivare mm ... vi vill ju ha allt detta men de passar inte in i den lantliga inredningen!
Jag har sett att flera bloggare har köpt/byggt skåp till stora teven och det är jättesnyggt, men man ska hitta ett skåp som man kan fixa till så att det passar, och det är inte det lättaste. Hur man "gömmer" köksteven har jag inte sett något exempel på än, men det finns säkert någon som har löst det problemet också. Sedan är det cd:n/radion med högtalare, som jag gärna vill ha i köket eftersom jag tillbringar mycket tid där.

Idag har jag i alla fall fixat till högtalarna så att de smälter in bättre mot bakgrunden. Jag målade dem vita och så skrev jag "Musique Mélodieux" på dem. Ett ord på varje.
Men, fy attan, vad svårt det är att fylla i med färg när man har kalkerat orden på föremålen ... önskar att jag var duktig på att skriva på fri hand istället. Ska nog gå en kurs i kalligrafi till hösten *ler*.

Så här såg de ut innan ...


... och så här ser de ut nu.

Det blev i alla fall något bättre än det var från början tycker jag.
Nu återstår själva cd:n/radion ... lägga en handduk över, sy en huv (typ théhuv), hitta ett litet skåp ... tankarna är många men inget verkar riktigt bra förutom det sista i så fall. Kommer väl på något så småningom ...

Kramar

3 kommentarer:

Wilma och jag sa...

Åh, va fint!!! Det var ingen dum idé!!! :)

Kram Martina

lyckebrant sa...

God morgon!
Hade lite tid över innan jag går och jobbar. och hittade din blogg!
Högtalarna blev ursnygga.
Ha en underbar dag i vårsolen, som skiner redan i alla fall här i Uppsala/Bälinge
Ha det gott!
Rose-Marie

WST sa...

Mycket intressanta synpunkter. Har själv funderat en hel del i liknande banor på sistone. Kolla gärna in min blogg vid tillfälle förresten. Jag kommer garanterat att skriva en eller fler artiklar som anknyter till ämnet inom en snar framtid.