09 mars 2009

En tom ram och ett fult golv

Jag fick en gammal tavla med ett skepp på i somras och tänkte att jag skulle måla ramen och sätta i ett annat motiv. Kruxet var att den luktade rök så fruktansvärt, för den som hade haft tavlan var storrökare. Nu har den stått ute i en bod sedan dess och häromdagen tog jag in den och röklukten var borta. Jag tvättade den och målade ett lager med utspädd grundfärg. Tänkte sedan måla ett el två lager till men jag tror att jag ska behålla den som den är nu. Jag har slipat den också och resultatet blev så här:Den är fortfarande tom för motivet som jag tänkte ha i är lite för kort och jag håller på att fundera på hur jag ska lösa det problemet. Ett alternativ är passepartout, men eftersom bilden är lagom på bredden så vet jag inte om det är en bra lösning. Bilden som jag ska sätta i är den här. Jag tror att det kan bli fint.

Det fula golvet är vårt köksgolv som det ser ut nu. Ni som följt min blogg vet att jag har velat ta fram det gamla trägolvet och måla det vitt. Maken har hela tiden sagt att han tror att brädorna inte är så bra att det går att göra det. Så alternativet var att lägga ett nytt trägolv och måla det.
Nu är golvet på plats men omålat. Där kommer nästa problem ... färgen! Jag kan inte bestämma mig om det ska vara vitt eller om det ska gå i en svag grå nyans.
Allt annat i köket är vitt och jag vet inte om det blir för mycket av det goda med ett vitt golv också! Här ser du lite av hur köket ser ut.Snälla, du kan väl hjälpa mig och svara på min undersökning här i listen bredvid.

Kramar

4 kommentarer:

sandra sa...

Vilken fin blogg du har! Jättefin ram. Jag röstar på svagt grått golv, tror det kommer bli jättefint! :)

S o F sa...

Förstår dina färgfunderingar.

Jag föreslog maken att vi skulle ta och måla vårt parkettgolv i vardagsrummet som är gammalt och gulnat = fult (förslaget mottogs väl "så där").
Vi har också en hel del vita/ljustgrå detaljer och för min del skulle jag nog välja ett grått golv. Är rädd att det blir för vitt-vitt överallt.

Lycka till vad ni än väljer!

Viola sa...

Hejsan, lovar att kolla och hålla utkik, dom är svåra att få tag i, Sålde precis en karaff med glas och silver, den gick på direkten men hör av mig om jag trillar över någon. Rekommenderar dig att bryta av golvet i svagt grått, det är så fint, med vitt syns allt och ibland tycker jag att det ger ett sterilt intryck om allt är vitt i ens hem, ha en bra tisdag,kram

Anonym sa...

Jag tror att det blir jättesnyggt med grå nyans för att bryta av lite till det andra. Inte lika känsligt heller.

Vi ses snart
kram
?