21 mars 2009

Spontan inbjudan

Ringde och bjöd hem ett par vänner på middag ikväll helt spontant. Det är inte ofta vi gör det men det borde det vara ...! Varför ska man alltid bjuda i förväg och sedan stå hela dagen vid spisen och slava i s f att bjuda spontant och vännerna får ta det som man har har det?!
Kvällens middag var redan planerad och det räcker bra till vännerna också. Hemmasonen åkte till storebror i Uppsala så det blev en mindre i maten än vad vi räknat med.

Det är det här som står på menyn ikväll:

(så här ser mina kokböcker ofta ut, med anteckningar för att komma ihåg hur jag gjorde, eftersom jag ofta ändrar på måtten så som vi vill ha det)

En otroligt god rätt och lättlagad!
Eftersom jag har gått hos Viktväktarna i ca ett år (gick i mål strax före jul) så har jag köpt på mig några av deras kokböcker och den här, som det här receptet kommer från, tycker jag är jättebra ... "Favoritkokboken" ... faktiskt en favoritkokbok : )

Först blir det nog lite gratinerad getost med honung, valnötter och lite fikonmarmelad.
***********************************************************************************
Lovade att jag skulle visa vad/om jag hittade något igår när jag var till Köping.
Det blev inte mycket men lite fick jag med hem ...

... några fina ägg från en butik som heter "Epok" ... de ser lite slitna och shabby ut ...... och naturligtvis (;o) blommor från "Karlssons blommor".


Har letat efter en kjol i svart/vitt ett tag och hittade den här rutiga med brett resårskärp på Kapp Ahl. Det var inte så jag hade tänkt mig kjolen men tyckte att den här var fin ändå.4 kommentarer:

Vardagslycka sa...

Åh, du har ju varit "nästgårds", Köping ligger bara drygt en kvart härifrån. Karlssons blommor är min stora favvobutik i Köping, mycket fina blommor och även en hel del mysig inredning. Den här söta "violen" som du har köpt hade jag förra våren o sommaren och de växte och växte och blommade hela tiden. Måste nog ta en tur dit i veckan.
Håller med om att man borde bjuda spontant lite oftare. Här blir det en lugn hemmakväll, ska göra pizza med parmaskinka och mozzarella, sen blir det nog ett glas rött om jag inte ska skjutsa och hämta nåt av barnen förstås.
Ha en fortsatt mysig helg.
Kram, Carina

Dubbelörnen sa...

Helt rätt tänk!! Livet i storstan var en enda lång kalender o planering men tycker att nu här på landet så är det enklare att skapa spontanmiddagar.

Kjolen var hur söt som helst!! Jag fann en ursöt kjol hos Ugglis i veckan.

Karlssons har kanske Carina visat mig. Vi gjorde en rundtur i höstas.

Stor helgkram

Home No.1 sa...

Hej jätteläckra ägg du har köpt dig och allt det andra också för den delen=)
ha en trevlig kväll med vännerna!
Kram från Annica på Home no.1

vårt lilla hus sa...

Vilka härliga bilder =)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kramar Helena