25 mars 2009

Nu har jag gjort det ... äntligen!

Planterat om mina pelargoner! Det är en av de tråkigaste saker jag vet ... att plantera om blommor.
Egentligen är det ju ingen "big deal" ... men det är såååå tråkigt!
Jag har det så bra eftersom jag kan vara i pannrummet och plantera ... det gör inget om jag stökar till och om det ramlar jord på golvet, det är bara att sopa ihop ... och sen´ kan jag bära in blommorna i tvättstugan och duscha och vattna dem där.

Det värsta är att jag måste bära dem ner och upp för två trappor ... och det blir ju några vänder eftersom jag inte får med mig så många åt gången. Så jag kan tala om för er att jag känner att jag lever nu ;-)

Jag har tom köpt pelargonjord i år ... så nu får vi hoppas att de växer så det knakar och blommar av bara den!Vad förvånad jag blev när jag fick se att den stora vita blomman som står i fönstret i rummet blommar ... den står bakom gardinen så jag har inte sett det tidigare.


Jag använder gummihandskar när jag gör "kladdjobb", planterar om blommor, rensar fisk, målar med oljefärg mm. Jag har det för jag blir så torr om händerna och det är så skönt när man inte ser ut som en grovarbetare om händerna när man är klar!
De här handskarna är jättebra ... sitter bra och är hållbara ... de går att använda flera gånger. Kan jag verkligen rekommendera!
När jag ändå var i farten så planterade jag om de andra blommorna också ... fast det var inte så många ... de flesta blommorna är ju sådana som man har ett tag bara.

Nu ska jag åka iväg på en träff med "Drivknuten" ... en kvinnoförening här ... vi ska på besök till en gårdshandel som säljer allt möjligt ... det ska bli kul.

4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Jag har klippt ner mina pellisar men ännu inte planterat om dem. Väntar tills jag kan greja utomhus ;).

Så mysigt det låter med gårdshandel, var ligger det?

Kram

Krusidull sa...

Hejsan
Va kul det här är när man hittar nya vänner så här i blogg världen.
Vilken härlig blogg du har och vilket roligt jobb du håller på med när du förändrar ditt hem.
Jag är också i pelargon fixar stadiet men mina är på acklimatisering till ljuset denna vecka, sen ska det faktiskt oxå få "riktig" jord i år.
Kram
Krusidullan

Maria sa...

Hej Christina!
Det låter jättespännande, jag vill gärna ha hans tel.nummer.

Kram Maria

Marie sa...

Hej Christina!

Hihi, jag är precis tvärtom, jag tycker det är avslappnande och rofyllt att plantera om blommor och pyssla om dem lite.

Du undrade om jag kunde tipsa om någon loppis i Danmark. Var inne och kikade på datumen runt påsk och den enda loppisen som jag har någon erfarenhet av är den här i Ballerup http://www.markedskalenderen.dk/marked/markedview.asp?MarkedsID=3629&Dato=11%2D04%2D2009 (jag hoppas länken fungerar annars får du säga till)
Vid första åsynen tyckte vi att det var värsta skräploppisen men ju mer vi kikade desto mer fyndade vi, hihi.

Ha en fortsatt bra dag!
Kram Marie