17 mars 2009

"Ljus i vårt hus"

Under tiden som jag inte bloggade köpte jag en ny lampa till vardagsrummet ... en sådan som jag gått och tittat på och velat ha i minst ett år.
Jag köpte en kristallkrona i barockstil med fem st hållare för levande ljus. Det var viktigt att det fanns ljushållare i den. Att få tända ljusen en mörk vinterkväll och se dem spegla sig i prismorna är otroligt vackert och stämningsfullt.Sedan hade jag sådan tur att jag hittade en fin lampa i mammas förråd som både hon och jag hade glömt att hon hade. Jag hängde upp den i vårt sovrum ... tycker att den passar jättebra där.Det ska egentligen vara tygskärmar på lamporna men jag tycker att den är finare så här ... med "snurrade" glödlampor.

Innan hade jag den här lampan i sovrummet. Det är en gammal lampa som fanns i huset när vi köpte det.Jag hängde upp den i mitt data/hobbyrum på övervåningen. Jag börjar så sakta göra om till lantstil där också men det kommer att ta tid innan det blir som jag vill ha det. Det finns fortfarande mycket kvar att göra på nedervåningen innan det är klart där.

Avslutar med att visa lamporna i köket. Ovanför köksbordet har jag två lampor från House Doctor och över diskbänken hänger en lampa från IKEA som maken ändrat lite på för att den ska hänga snyggare.
Tur att man har en händig "gubbe"! ;)Kramar

1 kommentar:

Viola sa...

Du har verkligen många fina lampor i din ägo och dina kristallkronopr är ju helt ljuvliga, kram