11 mars 2009

Gamla fotoalbum mm

För ett tag sedan frågade jag min svärmor om hon hade några gamla böcker som jag kunde få. "Jaaaa", sa hon ... "jag har en gammal bibel som jag jättegärna vill bli av med och vill du ha den så ta den! Jag har några gamla fotoalbum också som du kan ta."
Det är foton på avlägsna släktingar och "släkt till släkten" till min svärmor. Jag tycker att det är kul med de gamla korten och de är lika fina på baksidan med texten där det står vilken fotograf som tagit dem.
Det är en släkting till min svärmor som har ägt bibeln och det är en familjebibel. Det tragiska är att de inte fick några barn som kunde ärva den när de dog. Den är 10 cm tjock och väger massor. Den är mer som en lärobok, med bilder och kartor i, än som en vanlig bibel.

Jag har tänkt att jag ska ha bibeln och albumen ligga framme någonstans men pärmarna på albumen är så fula ... i och för sig ska man ju se att det är gamla men det är så fult med märket där det har suttit ett emblem el något. Har funderat på om man kan klä in dem i något fint tyg. Jag kom att tänka på att jag har ett fint papper som jag köpt på IKEA för många år sedan och som jag kanske kunde slå in dem i ... som man gör med skolböcker.
Det är ett handgjort papper med broderi på ... det är egentligen ett presentpapper ... men det är så fint så jag har sparat några ark. Dum som jag var köpte jag inte fler av dem när de fanns ... det är lätt att vara efterklok! *ler*KramarPS
Glöm inte att svara på min undersökning om färgen på köksgolvet!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina fotoalbum :)
Mysigt!

Dubbelörnen sa...

De är verkligen vackra de gamla biblarna... Roligt att du fick överta den :).

Har mailat dig.

kram

Susan sa...

Vilken mysig blogg du har! Jättefin.

Terese sa...

Albumen är ju hur fina som helst, älskar hur färgen och mönstret verkligen andas ålder!!! Varför inte ta en vacker bild eller ett gammalt emblem i lite större format än de gamla och klistra över? Då kan du ju ha kvar den fina ytan. Att klä om dem i nyköpta saker (hur fint pappret än är) tar ju bort hela känslan, eller? Ha en underbar dag. Kram Terese

Lina sa...

å vilka fina album, det är kul med gamla fotografier, särskillt när man vet på ett ungefär vilka det är. Kram Lina

Viola sa...

Vilka skatter du fick, om du visst vad man får betala för dessa gamla ljuvliga album, älskar gamla fotografier, har ärvt en del från min farmor, tyckte BIbeln var vacker som den var....underbara bilder, kram

Snuttan sa...

Vilka underbara gammla bilder..Vill me haa

kram
Åsa

Mitt Måleri sa...

hej
så kul att jag hittade hit av en slump =) du har en fin och inspirerande blogg....återkommer gärna....visst är de både kul och vackert med gamla fotografier....riktiga konstverk.
ha ett skönt veckoslut
kram pia

Stina sa...

Hej!

Här har jag varit tidigare...men då var du på väg att lägga ner bloggen.
Tur att du ångrade dig och kom tillbaka :) Tycker att du har en trevlig blogg och att du visar fina bilder.
Ser att du bor i norra Västmanland, det gör jag också...om du vill kan du ge mig en liten ledtråd så får vi se om jag kan lista ut var du bor.

Ha en trevlig kväll
Stina