26 mars 2009

Mera återvinning

Samtidigt som jag sydde om makens tröja till en kudde påbörjade jag två återvinningsprojekt till.
Det ena var ett fat som jag fått av vänner för flera år sedan ... guld är ju inte riktigt men stil längre ; ) ... som jag målade vitt. Hade sett ett liknande hos "Alvas Hus" webb-butik och kom på att jag hade ett sådant fatDet andra var att måla och dekorera påskägg. Vi har en uppsjö av gamla ägg kvar sedan pojkarna var små.


Jag började med att måla dem vita två, tre gånger och sedan klippte jag remsor av vitt silkespapper som jag klistrade fast i flera lager med tapetklister. Ett av äggen klädde jag med lakansväv. Till slut dekorerade jag dem med spets, band och medaljonger.Ni som läser min blogg vet vid det här laget att Jeanne d´Arc Living är min största inspirationskälla och det var där jag fick idén till mina ägg.
Naturligtvis är deras ägg mycket finare än mina men det är kul att pyssla och försöka efterlikna sådant som man tycker är fint. (Bild från Jeanne d´Arc Living)


När jag ändå håller på att visa ägg och påsksaker kan jag visa lite av de andra påskdekorationerna som jag gjort. Eftersom vi ska resa bort i påsk så har jag redan plockat fram lite ägg. Det kommer inte att bli mycket mer än så här i år.

Mina äggkorgar som jag lade några vita ägg i (de är i plast men ser ganska naturliga ut) och trääggen som jag köpte förra veckan, under glasklockan.


Ägg i zinkskålen på spisen i köket. Äggen köpte jag på "Village" förra året.


Några av plastäggen lade jag i min fina urna ... eller vad man ska kalla den ... tillsammans med ris som maken fick i en blomgrupp när han fyllde 50 år ... det är sex år sedan! ... och som jag sparat för att jag tyckte att det var fint. Den som spar han har! *skrattar*


Vaktelägg i skålen tillsammans med fjädergirlangen från "Mormors Hus" och två små ovaler i glas med små blommor på från IKEA (dessa köpte jag till jul men jag tycker att de passar bättre till påsk).


Till slut visar jag äggen som jag gjorde till förra påsken ... tycker nog att de är lite för "mycket" nu ... men det får ligga framme i år iaf *ler*.Jag tänkte eventuellt försöka mig på att göra sådana fina decoupageägg som de visade i sista numret av Jeanne d´Arc Magasinet. Om det blir av visar jag dem vid ett senare tillfälle.

Jag ska "ut och ränna" ikväll igen ... ska på ett homeparty ... PartyLite, som en vänninas dotter ska ha ... ska bli spännande att se vad det är.


8 kommentarer:

Maria sa...

Tack snälla du!
Vilka fina ägg du gjort och vilket jobb du lagt ner.
Jag målade våra gamla ägg vita här hemma till förra påsken och knöt band runt, bara det lilla gjorde mycket.
Ha så trevligt på partyt!
Maria

Snuttan sa...

Wow vilka underbara ägg du gjort
Härligt att se dem

Kram
Åsa

MiaMaria sa...

Hej!

Vilka vackra påskbilder...dina ägg är så fina!!!!!!

JA jag använder mig av Eucalyptus till kransarna........

HA´en skön helg!
MiaMaria

VITA NYANSER sa...

Vilka fina ägg!!! De vita var de finaste påskägg jag har sett = )!
Vad pysslig du är!!!

Ha en skön fredag!
Kram L-L

Anonym sa...

Hej Christina!

Tänkte bara höra om du känner till Grönbergs Interiör i Göteborg..en helt underbar affär.
Du har en super läcker blogg!

Linn

Stina sa...

Men vad du har påskpyntat :)
Hemma hos mig blir det knappt något pynt, bara lite i köket...lite ris och tulpaner bl.a. Ska bjuda på påskmiddag sen åker jag bort jag också.

Ha en skön helg!
Kram
Stina

lugnet sa...

Vilka underbara ägg du gjort!! Gillar fatet du målade vitt, jättefint!!
Kramar//Ulrica

Fru Ekeby sa...

Hejsan! Men vad fina påskägg du har gjort! Jag har tittat på ditt recept av grekisk pytt och det måste vara ursprunget till mitt! Kul att veta. Jag har familjekokboken i samma serie, den är toppen! Ha en trevlig helg önskar fru Ekeby.