30 mars 2009

Måndag = vårtecken

På måndagar ska vi ju visa vårtecken från hela Sverige vi som deltar i vårteckensutmaningen.

Här har det inte hänt mycket den sista veckan. Efter snöfallet i fredags och lördags så har snötäcket inte minskat något. Snarare så ökade det! Men nu är det i alla fall plusgrader så jag hoppas att det krymper för var dag som går.Det enda som jag kan komma på som har med vår att göra och som jag kan visa på bild är att jag har planterat om mina blommor ... men det vet ni ju redan ...... och att vi har gått över till sommartid!Så det får bli mina vårtecken den här veckan.

Trots sommartiden var jag uppe med tuppen i morse! Nåja, nästan *ler*.

Jag kom i alla fall igång med att göra müsli eftersom den var slut. Jag tycker att den hemmagjorda är mycket godare än den man köper ... jag har inte hittat någon som smakar bättre än den jag gör själv ... och jag tror att det blir billigare också.
Dessutom kan man ha i det man tycker om ... russin, aprikoser, fikon el andra torkade frukter och valnötter el andra nötter och mandlar.Jag har skrivit ut receptet och satt upp som tavla på väggen i köket tillsammans med receptet på mina favoritbiscottin, "Rosendalsskorpor".Om ni klickar på bilderna så kan ni läsa recepten ifall ni skulle vilja testa något.7 kommentarer:

Ovala Drömmar sa...

Hej vårteckensutmanare!
Omställningen till sommartid var verkligen ett vårtecken, det tänkte jag inte på :)
Vad fint det blev med inramade recept!

Mvh Veronica

Ovala Drömmar sa...

PS: jag glömde ju säga att jag älskar namnet du valt till din blogg. Så vackert :)

Fru Ekeby sa...

Dina recept verkar bra, jag ska testa båda två. Jag har aldrig kommit mej för att göra egen musli - men nu! Ha en bra vecka önskar fru Ekeby!

Livet i byn sa...

Vilken tur att det inte bara är jag som har snö. Började känna mig lite utanför ;0)

~Livet i byn

Jennys vita drömmar sa...

Visst är man lite less på snön, men det blir snart VÅR:)Smart du gjort med recepten, jag ska prova din musli, låter kanongott, tack för tipset/Kram Jenny

Viveka på Humlebacken sa...

Nyplanterade blommor är väl ett säkert vårtecken, liksom sommartiden!
kram
Viveka

Lotta-livets väv sa...

Hej! Fin blogg du har. Visst är det roligt att hitta en massa bloggar från riket runt via Humlebackens vårteckenutmaning. Det var visst bara långt söderut som man kunde ha grillparty på altanen helgen som gick. Fortsätt att låta dina tankar ta tid....låter som tankar som jag delar med dig!