17 februari 2008

Vår i luften

Idag känns det vekligen som vår i luften. Solen skiner och det är 8 grader varmt och inte blåser det mycket heller
Jag tog en liten promenad till en granne en liten bit bort och köpte ägg och det kändes som om att nu är våren på väg, äntligen! :)

Maken har jobbat på bra i helgen och tagit bort en del kakel där vi ska ha pärlspontspanel i stället. Sedan har han lossat på några bänkskåp och släppt på bänkskivorna eftersom de ska bytas ut. Han har också tagit bort ljusrampslisterna som jag ska komma igång med att slipa och måla.
Vi ska inte göra en så stor renovering att vi ska byta köksskåp- och luckor. Min mellanson, som gick måleri på gymnasiet, sprutmålade alla våra luckor för två år sedan som projektarbete i skolan. Tidigare hade vi vita laminatluckor med en smal trälist runt i bok och bokhandtag men han målade luckorna vita och vi satte på knoppar och skålhandtag i mörk metall istället. Det blev ett helt annat stuk på köket efter det, ser nu mera ut som ett lantkök. Ska visa lite bilder på före och efter litet längre fram.

Jag visar ett par bilder på saker jag skickat efter från Alvas hus.

Jag har länge letat efter ett par kaffe- och theburkar. Det finns många fina sådana men jag ville ha ett par som inte är så höga. Jag har en hylla i köket som maken gjort och det är inte så
högt mellan hyllplanen på den. Därför får inte burkarna vara så höga att de inte går in däremellan.

Jag ställde den lilla korgen i rummet nedanför kommoden tills jag har funnit en plats för den inne. Till sommaren ska jag ha den ute med blommor i.


Kramar Christina

4 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Ska bli spännande att se dina bilder på er light makeover ;). Vårt kök är gammalt o behöver en rejäl renovering för att bli uppdaterad. Men det lär nog dröja ännu ett år... Finns så mycket som ligger på högre prioritering.

kramar

Spets och snor sa...

Hej! Visst kan jag svara på lite frågor :-) kram Helean

MiaMaria sa...

Hejsan1

Jag har skrivit text som jag hämtar från nätet skriver ut kalkylerar upp på vägg sedan fyller jag i med permanent penna förstås på eget bevåg....eller med pensel och svart färg.

Överkastet finns på Kid textil/Örebro.

HA´en bra dag!
Miamaria

Lilla Blanka sa...

Jättefina grejer..cohden där kommoden ser såå fin ut...!
Mina tallrikar köpte jag på IKEA, jag tror den gammeldags serien heter ALV eller ARV.
Kram
Mia