18 februari 2008

Tavlor

Det skrivs en del om tavlors vara eller icke vara på bloggarna. Och vad för sorts tavlor som man ska ha och inte ha.

Tavlor är ju något som är väldigt personligt. Vilka motiv man tycker om, stilar och färger mm.
För min del så tycker jag om akvareller men också svart/vita bilder. Jag tycker också om bilder med min familj på och har flera sådana med barnen i olika åldrar.
Jag tycker att man inte kan plocka bort alla tavlor man har bara för att de inte "passar in" i inredningsstilen man har valt.

Religösa motiv är ju populärt och går bra ihop med den dansk/franska shabbiga stilen. En del kanske tycker att det inte känns bra att ha sådana motiv på tavlor om man inte är troende men vissa av dessa tavlor el planscher kan vara väldigt dekorativa.
Jag har skickat efter en från Fridasgård som jag tycker om.
Vintagebilder är ju också inne. Har man sån tur att man har någon gammal tavla på någon i familjen el släkten kan man ju skratta sig lycklig annas kan man ju köpa någon på loppis el auktion.

Nedan visar några av mina tavlor.

De här köpte jag på Hemtex för många år sedan. Jag tycker att de är jättesöta och ni har sett dem på väggen i hallen tidigare.
De här tavlorna köpte jag ibörjan av 80-talet. Det är motiv från Västerås och jag tycker att de är fina i all sin enkelhet. De sitter på väggen ovanför byrån i sovrummet. Ni såg en del av dem på kortet som jag visade när jag skrev om gamla byrån.


Det här är kort av tavlor som min kusin har målat. Han bor i Västerås och målar en del motiv från trakten där ikring. Jag tycker att hans målningar är jättefina och jag har gjort tavlor av korten som jag har ståendes på tavellister i vårt sovrum.
(Ursäkta bildkvaliteten, min kamera är inte den bästa!)


Det vore kul att veta vad ni tycker om tavlor ... ska man ha eller inte ha tavlor ... vilken sorts tavlor ska man ha mm. Lämna en kommentar om vad ni tycker!

Kramar Christina

6 kommentarer:

me and alice sa...

Hej Christina!
Tycker du har jättevackra tavlor. Man ska ha tavlor som betyder något för en själv, och det har ju du! Tänk att ha en kusin som är en så duktig konstnär....

Självklart ställer jag upp på din lilla undersökning...
Kram från Susanne, klantfian som kommit hem från stan...

LantlivsAnette sa...

Halloj !
Visst ställer jag upp på lite frågor..det går så bra så..jag ska göra mitt bästa !!
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

jag igen..här får du min mail..jag hittar inte din,söker antagligen så slarvigt,jag har så bråttom överallt ;)
anette.hjerpe@telia.com
Tjiinnnnggg...

Ann-Catrin / finthemma sa...

hallå där
gillar dina tavlor.. väldigt vackra.
jag älskar vackra romantiska motiv.. men kan oxå snöa in på svartvita eller familjebilder... det är så olika hela tiden. jag gillar att byta motiv... och nu finns det så mycket att välja på..
kramar a-c

mittiminvillervalla sa...

Vilka fina tavlor! Mina favoriter är dina hemtex tavlor.

Vet inte om jag vågar skriva det, men jag målar också! ;o)Akvarell! Men som med allt annat jag pysslar med så går det i perioder. Nu är det ett långt tag sedan jag målade något. Och jag skulle nog aldrig drömma om att sätta upp något jag målat själv på väggen! ;o)

Hoppas du får tag på din ståltråd annars får du höra av dej så skickar jag ner lite till dej :o)
Mitt beställda paket ska hämtas ut imorgon.

Ha det bäst!

Kram Monika

matte&plastmatte sa...

allt som man blir glad av kan man sätta på väggen.. tycker jag..man kan alltid gruppera tavlorna ..liknande färger, ramar, eller tema tillsammans så blir det mindre plåttrigt.