16 februari 2008

Bänkskivor, målarfärg och slipmus.

Maken och jag var till stan´ i fredags för att införskaffa material till vår köksrenovering ... YES !!! Äntligen är vi på G ;). Det kommer att ta några veckor innan vi börjar på allvar, för maken ska ha semester en vecka då, men det är i a f en början.
Vi var till Bauhaus och köpte nya bänkskivor, laminat i svart/grå/vit färg till de bänkar som är bredvid diskbänken och träskivor i ek till resten av bänkarna. (Skulle gärna haft riktiga stenskivor vid diskbänken men de är ju jättedyra så det får jag drömma om och fantisera om till nästa renovering ;o) ... hoppas inte maken läser det här för då får han nog en hjärtinfarkt!!!)

Jag köpte mig en slipmus också. Som jag sagt tidigare är ju maken i byggbranchen så det saknas ju inte verktyg här hemma precis. Men de flesta är för stora och klumpiga och tunga för mig att hantera med min fibromyalgi. Den här lilla musen verkar lätt och det följde med flera verktyg till den.
Ska testa den i veckan när jag ska börja slipa på ett bord som vi har i vardagsrummet. Det är brunbetsat nu men ska bli ... vitt! Det var till det jag köpte färgen. Den här gången köpte jag antikvit färg för jag ville ha en litet varmare ton på det bordet. Har tänkt att jag ska hålla mig till en varmare färgskala när jag ska måla väggarna i vardagsrummet framöver också.Jag fick dessutom maken att styra bilen till Countryhouse också.
Det var inte illa för vår bil brukar inte vilja åka till sådana affärer när maken är med, jag förstår inte varför ;o) !!!
Där köpte jag den lilla ängeln ... nåja liten och liten ... och den fina kviltade filten samt ett par små ljuskoppar i fattigmanssilver.
Det finns så mycket fint att titta på och jag kan gå runt där flera varv och hitta nya saker hela tiden.

Kramar Christina

8 kommentarer:

Guldkorn i min vardag! sa...

Så spännande med köksrenovering,
det är alltid kul med förändringar i hemmet. Läser att du har fibromyalgi, förutom min reuma artrit så har jag även mjukdelsreum. som är ganska lik fibron man får sannerligen bita ihop för det är ju så mycke man vill göra men så orkar man inte slutföra.
Ha en trevlig helg!
Kram Ulla-Bella

SKATAN sa...

Men så kul med köksrenovering! Gissa om jag också går och drömmer om det...vårt kök är verkligen läskigt. På gränsen till snuskigt. Det känns aldrig som om det blir riktigt rent, fasten det är nystädat. Urk!

Jag ställer gärna upp på dina frågor (svarar jag utan att ha någon aning om vad frågorna rör...)!

Hoppas du får en skön kväll.

Kram.

Marie sa...

Vad kul att renovera köket, jobbigt medans det pågår men underbart när det är klart! Vilka fina saker du köpt, ängeln var helt ljuvlig!

Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram Marie

Anna sa...

Åh vad kul med köksrenovering! Det är ju alltid roligt att förändra hemma:)

Så vackra saker du har köpt! Gillar verkligen ängeln!

Men självklart ställer jag upp i din undersökning som du ska göra bland bloggare! Ska bli spännande!

Nu ska jag kolla runt lite mer här medans jag inväntar middagen som ikväll lagas av min 16 åriga dotter och hennes pojkvän:) 3-rätters till och med!

Ha en härlig lördagskväll!

Kram
:)Anna

Lilla Blanka sa...

Spännande med köket!
Du undrade: "Jag har tänkt göra en liten undersökning bland de bloggar som jag tycker är mest inspirerande. Jag undrar om du vill ställa upp på den?" och det är klart jag ställer upp på det :)
Kram
Mia
Ps jättesöt ängel!

smultrongården sa...

Halloj!
Vilken otrolig skillnad det blev m kaminspegeln! Superfint!!
Vad mycket fina bilder du visar.

Visst kan jag svara på frågor - bara det inte tar för lång tid...

Hör av dig när det är dax!
Kram Eva

Dubbelörnen sa...

Jag som bor inte så långt ifrån Country House har ännu inte kommit dit!! Får nog se till att det blir en vårutflykt dit. Känner igen det där med Bauhaus, hur fasen lyckades du lura karln till din favvisbutik ;)??!!!

Kram

Annas Vita Hjärtan sa...

Hejsan!

Vad fint det blev. Tråkigt att inte stolsdynan passade men det är därför det är så bra med öppetköp. Man måste ju helt enkelt prova sig fram , eller hur. Jag älskar den där pläden och den blev jättefin i vita soffan. Det kommer nya saker hela tiden, lagret är fullt och vi jobbar så snabbt vi kan för att få fram dem.
Vi ses!

Kram Anna