27 februari 2008

"Blå" dag och loppis

Hade en "blå" dag igår.
Lusten att göra något "nyttigt" ville inte riktigt infinna sig så jag tog pärlan och styrde de 7 milen(!) till stan´ för att gå på loppis! Det skulle visa sig vara rena medicinen för min melankoli!

Jag var på en loppis som heter Loppisfynd och så var jag till Myrorna.
Hos Myrorna hittade jag det här fina fatet från Rörstrand. Det har små "bristningar" i glasyren men inga sprickor. De hade 50 % på allt där pga flytt så jag betalade 17,50 för fatet.


Hos Loppisfynd hittade jag den här lilla rektangulära krukan ...


... och glasburken med lock ... har en likadan fast mindre som jag har skickat efter från Me and my home ... och den lilla glaskupan på nysilverfat, som är en pepparrotsförvaring fick jag veta av försäljaren, ...

... och två små karaffer ...


... och det här fina skåpet. Jag vet inte vad det har varit till. Det är inget skåp nu utan en låda men jag ska göra ett skåp av det och sätta upp det på väggen och ställa lite fina saker i.Oftast när jag är till stan´ passar jag på att besöka någon av de stora blomsteraffärerna. De har ofta fina blommor billigt. Den här gången fick jag med mig en vit Ranunkel och en Plättar i luften.
Tycker ni som jag att blommor gör så mycket för utseendet i hemmet? De är ju en inredningsdetalj i sig och kan ge rummet ett riktigt lyft.


Kramar Christina

8 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Vilka fina fynd och lockade bilder! Snyggt fat och de små karafferna var ju så fina! Kul att få se vad du har shoppat! Mari.

Dubbelörnen sa...

Jisses vad grejer du fyndat o dessutom så vackra. Bara jag får bättre fart på knät så ska jag också ge mig ut till loppisarna ;)

Kram

LantlivsAnette sa...

Nämen du vilka fina grejer du visar...ojj..ojj..
Du..tack snälla för de fina orden hos mig idag..det värmde gott ska du veta..
Jag vill så mycket hela tiden..men tiden räcker ju inte till allt..men jag försöker så gott det går..och du vet som kvinna så är det inte alltid så lätt..vi får ju dra det tyngsta lasset hemma...you know...Det är hundra ggr lättare att vara manlig egen företagare,då har man ju en kvinna hemma som fixar allt..så är det bara...
Kram Anette

me and alice sa...

Hej Kristina!
Vilket vackert fat du hittat! Tur inte jag bor där du bor. Då hade vi slagits om det...*fniss*
Växterna du köpte hör till mina favoriter... Så sant att dom gör en stor del av inredningen.
Gillar din fina plansch du köpte på Fridas gård.
många kramar Susanne

Mamma Millan sa...

ååå, så söt den lilla glasklockan är..en miniatyr ju!!

Kram Millan

Marie sa...

Så mycket fint du fyndade på loppirundan, jag blir sugen på att gå på loppis med en gång, hihi. För mig är blommor en jätteviktig del av hemmet och just dom du har köpt är två stora favoriter även hos mig.

Angående mina renoveringsbilder så får jag också rysningar av dem, hihi. Det är snart 6 år sedan vi renoverade som värst och jag kan nästan må dåligt av att titta på bilderna och tänka på allt jobb man gjort.

Kram Marie

HannaH i Det stora grå huset sa...

Vilka toppen-fynd du gjort! Alltihopa var jättefint, precis sådant som jag norpar åt mig snabbt när jag är ute på jakt...

Hålle rmed om att blommor gör en stor skillnad. Hur snål jag än må vara med annat så är då blommor något som måste has. De ger harmoni och hemtrevnad tycker jag. Köpte faktiskt några idag jag med!

Önskar dig en fin helg!
Kram Hanna

Mamma C sa...

Det var många fynd som det blev på den rundan till stan. Lådan blir säkert snygg som hylla. Flaskorna var fin med.