28 februari 2008

Loppis


Bilderna har jag hämtat från http://www.kulturknutenhallsberg.se/


Citat från Wikipedia:

"Loppmarknad, loppis, är en plats där man kan köpa och sälja begagnade saker. Man kan ofta hyra ett bord och rättigheten att sälja saker på loppmarknaden.
Sitt namn fick loppmarknaden på grund av att det handlades oftast kläder vid de första loppmarknader och man fick många gånger loppor på köpet"

Alla loppisar i Sverige måste ha sötebrödsdagar nu när man läser vad många hem- och inredningsbloggare gör. Det verkar som om vi inte gör annat än springer på loppis!!!
Men, som Skatan på bloggen "Om livet i ett skatbo" skriver, det är ju "miljömedvetenhet och återvinning" att handla på loppis! Det är ju viktiga argument i dessa dagar av "köp och släng" anda och all miljöförstöring som vi utsätter vår jord för.

Dessutom har vi ju kul och det är ju inte att förakta! Vi får ju också fina saker att pryda våra hem med.
Och vad skulle vi skriva om på våra bloggar?

Jag hoppas att ni förstår att jag både skojar och är lite allvarlig i detta inlägg, men jag kunde inte låta bli att skriva det efter att jag suttit och kollat runt på bloggarna ikväll ... var och varannan har varit på loppis de senaste dagarna bland de som jag kikade in till!

Kramar Christina

1 kommentar:

My Lovely Things sa...

haej hopp!!!

Ja vad vore livet utan Loppis..fniss..fniss..:)

Ja Loppis i all ära....till o med jag blir trött på Loppis i bland..men det tar inte många dar innan det går över....Hittar man nått kul så blir man ju glad...är det överfullt med folk så tappar man lusten totalt..

Vilka fina fynd du har gjort...
Nu fick du ju tag på karaffers som du längtade efter....va roligt..
Jag höll i en sån vit kruka i förrgår..men den var inte prismärkt..så den loppisen säljer inte grejerna om de inte är prismärkta..det var lite trist men inget att göra åt...

Det bästa med Lopis är att man kan hitta det man behöver utan att betala en förmögenhet....
Då har man ju möjlighet att skaffa sig trevliga ting....Pengarna ska ju räcka till så mycket..

ha en go dag..kram anna