22 april 2009

Sovrummet

Jag är i stort sett nöjd med vårt sovrum som det ser ut idag.

Tapeten tycker jag jättemycket om och gardinerna är ok.
Lampan som jag "hittade" hemma hos mamma är jag otroligt glad över ... den lyfte hela rummet.

Det lilla brickbordet som jag köpte av Anna som har butiken Countryhouse hade jag tänkt ha ute på sommaren men det hamnade här istället.

Byrån, med tillhörande spegel, som jag fick efter en vän till min svärmor och som jag målat är jag väldigt glad över. Där samlar jag saker som jag tycker är fina. Så här såg det ut innan den kom dit. Och så här ser den byrån ut nu.

Den här gamla kontorsstolen fanns här i huset för länge sedan. Som jag skrivit om tidigare så är huset som vi bor i makens morfars föräldrahem och stolen har maken haft med sig tillbaka hit, kan man säga.
Den kommer aldrig att bli ommålad, det kan jag lova!

Just nu har jag de här sakerna på tavellisterna.
"&" tecknet är mitt senaste inköp och kommer från butiken Krussidull i Fagersta. Tavlorna har jag gjort ... bara valt ett teckensnitt och ordspråk som jag tycker är fint och skrivit ut ... går att variera i oändlighet.
Längst bort på den andra tavellisten står två tavlor där jag skrivit ut fina bilder och satt in. "X" et är en del av "X MAS" som jag har länmat kvar framme och eucalyptuskransen gjorde jag för ett tag sedan.
Skylten med det fina ordspråket köpte jag vid det här tillfället (samma dag som jag köpte brickbordet).
Det står även två tavlor som förställer mig och maken på den första tavellisten men de får ni inte se!!! *ler*För att återgå till det jag skrev överst ... "i stort sett nöjd" ... så har ni nog förstått att det är något som jag inte är nöjd med.
Och det stämmer!
Det är vår säng och sängborden och det kan ni nog förstå när jag visar lite av hur de se ut.

Jag skulle vilja ha nya men tror att de kan bli ganska ok med lite vit färg ... modellen är det ju inget fel på egentligen. Det känns bara som ett stort jobb att börja slipa och måla men det ska nog bli gjort en vacker dag det också! *ler*

Kramar

7 kommentarer:

Vita hjärtan sa...

Hihi, jag har precis samma bekymmer som du....måste måla våra sovrumsmöbler. Känns så jobbigt och omständigt, men jag tror det kommer bli en otrolig skillnad.....!

Kram Annemari

corrina sa...

Jätte vackert sovrum, lampan och stolen en sånn vill jag ha. Jag är inte nöjd med mitt sovrum och har kört fast, skall nog ta syrran till hjälp.Kram

Ardisia sa...

Hejsan! Här har jag inte varit förut! Kul att hitta nya inspirerande bloggar!

Underbara möbler du har!

Och om det du skrev i ditt tidigare inlägg, om att bli frustrerad när sakerna inte blir färdiga i huset.. Så känner jag ingen det! Jag tycker det är så tråkigt och det händer hos oss också exakt hela tiden. Många har som princip att inte påbörja nåt nytt innan det gamla är färdigt.. Jag har bara så svårt att hålla det, och maken ännu svårare.
Ha en bra helg! Kramis

Ps. jag lägger dig i min blogglista, hoppas det är ok!

corrina sa...

Syster min tycker jag har det fint som jag har det,tyvärr. Hon är nog lite feg att rumla runt hos mig men jag skall inte ge mig.

Jennys vita drömmar sa...

Hej hopp! Åh vilka fina möbler och dekorationer du har, jag gillade verkligen stolen, nä den får du inte ,måla:) Ha en underbar helg/Många kramar Jenny

Anonym sa...

Hej!!
råkade komma till din sida på nåt konstigt vis. och ser att du skriver om FAGERSTA...bor du där?
Jag är född och uppvuxen där, bor numera i småland.
Hör gärna av dej.
benapis@hotmail.com
MVH Lena

Dubbelörn sa...

Tack för en trevlig dag! Det är så körigt här hemma så jag hinner inte sitta vid datorn :).

Tänk en exakt likadan skrivbordsstol har vi också! Den kommer fr mitt barndomshem ;).

Kram