28 april 2009

Före - efter bilder ...

... fast inte sådana som man oftast ser ... på renoverade hus och lägenheter eller ommålade möbler. Nej, det här är före - efter bilder från min trädgård.

I helgen var det vackert väder som man hade lovat och jag tog mina redskap och gav mig ut och rensade i rabatterna. Skulle ha gjort det förra helgen men då var det ju ingen värme och blåste "småspik".

Som ni ser så blev det lite skillnad!

Förr tog jag alltid bort gamla och vissnade växter på hösten så när våren kom var det inte så mycket att göra ... mest bara lite finrensning. Men så lärde jag mig att man bör låta växterna stå över vintern eftersom det gamla både skyddar och göder dem.

Till min hjälp har jag den här "apparaten" ... en minihäcksax och kantklippare (ett tillbehör som inte är med på bilden). Den är helt suverän när man ska klippa lavendeln och putsa till ölandstoken. Den tar inte grova grenar utan då får man använda sekatören iställetSom alltid när någon i familjen är ute och gör något, får vi sällskap av Fiffi. Hon är nyfiken och kelig och kommer och kollar vad vi gör och kryper intill en och knuffar på en när man ligger på marken och rensar eller håller på med annat.Mitt i alltihop så fick vi en kvarts bakdel av en gris som skulle tas rätt på. Som tur var var den så gott som färdigstyckad, bara lite putsning behövdes, och maken tog hand om det och jag sprang in mellan varven och packeterade och lade i frysen. Så nu har vi grillkött till sommaren ... mmmmm!!!Som alltid, när jag håller på med sådant som är utöver mina vanliga dagliga rutiner, så talar min kropp om för mig att sluta! Men ska det bli något gjort får jag ta den smällen och låta kroppen vila ett tag innan jag kan börja om på ny kula! Det är så mitt liv är nu och det får jag leva med, tyvärr : (

Kramar

4 kommentarer:

Kallholmen sa...

Vad roligt det är att se före och efterbilder...det blir så otroligt fint på efterbilder i trädgården. Vår skirt på nåt sätt!
Hoppas du inte blev alltför slut efter trädgårdsrycket men jag förstår att det tar på det är ju så underliga rörelser och ställningar.
Ha en fin vecka.
Kram Carolina

Uttan sa...

Hej!

Så fint Du gjort det syns verkligen skillnad.Vi har varit och köp planteringsjord i dag.För nu är det dax att så salladen.
Kram!

Guldkant På Livet sa...

Vilka härliga före och efterbilder i din garden! Nu vill jag börja grekja här med och vilken goding Fiffi är! Mari.

Uttan sa...

Hej!

Jag odlar i gamla cementrör,typ till brunnar du vet.
Så där är jorden varm nu.
Det blir som små drivbänkar.
Jag kom på idén för nått år sedan.
Eftersom mon sjukdom gör att jag vissa dagar inte är så rörlig så kan jag sköta mina land eftersom de är i midje höjd.Det har varit fantastiskt bra lösning att jag kan påta i jorden trots dåliga dagar.
Det blir nog inte i dag men jag ska ta bilder när det är sågotsånär klart i "buttarna".
Nu ska jag skriva in dej på Bloggar jag följer för jag tycker det är så roligt att titta in till dej.
Kram!