02 april 2009

"Skräp" vs "skatter"

Tänk så olika vi ser på saker och ting!
Det som är skräp för någon kan vara en skatt för någon annan ... t ex maken och mig!!!

Jag var på upptäcktsfärd i bodarna igår igen och hittade "skatterna" här nedan.
Det är lite som att gå på loppis, fast hemma. Jag gick där och tittade och bedömde ... skräp el skatt ... vad kan jag ha den till ... var ska jag ha den ... hur ser den ut om jag gör si el så ... ni vet ... alla dessa tankar man har när man går omkring och kollar in saker.

I vår gamla smedja hittade jag den här lådan med en massa skräp och skatter i. Jag ser den framför mig med lite blommor och kanske någon flaska el vas och någon liten fin sak i. Kanske målad el bara med en text på.En del av dessa saker låg i lådan. Krokarna ska jag skruva upp på en hylla som jag har ute på altanen.
Låset är bara en fin detalj som säkert kan komma till användning någonstans!Trattarna ska jag hänga under hyllan ... här... som sitter ovanför fönstret i köket när krokana jag köpte i förra veckan har kommit upp.Lådan är inte gammal ... den har min svärfar gjort för att ha på traktorn ... men av någon anledning blev den väl aldrig använd ... och den ser jag framför mig på väggen ute med blommor i till sommaren. Kanske med någon liten fin text på också.Jag som älskar zink blev överlycklig när hinken bara stod där framför mig! Den stod upp och ner och var jättesmutsig så jag såg den inte först ... innan jag höll på att snubbla över den ... då förstod jag vad det var!Ett par gamla nycklar hittade jag också. Den lilla låg i lådan och den andra satt i ett gammalt lås som bara låg. Annars har vi fler gamla nycklar men de sitter i lås som används i boddörrana.Kan ni, som jag, kan se värdet i dessa saker och hur det kan se ut när de kommer på sina rätta platser framöver? Eller tycker ni, som maken, att det mesta är skräp? Skulle vilja att ni svarar ärligt på dessa frågor ... jag tar absolut inte illa upp om ni skulle tycka att det mesta är skräp ... utan vill bara veta vad ni andra tycker.

6 kommentarer:

BUBBELRUMMET sa...

Hej! Självklart stannar jag för att lämna en liten kommentar. Känns mer ärligt på något sätt :-) Ja, a6 har många fina affärer. Jag gillar village och blomstertid. Men mycket annat också. Så, hur var din dag igår? Blev du lurad?

Kram!

lugnet sa...

Jättefina saker!! Jäg älskar zinkhinkar och planterar gärna i dom!!
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Ulrica

caroline sa...

Jag kan absolut se ett värde i det, super att plantera blommor och dekorera med. Man kan göra riktiga fynd bland saker som andra bara slänger bort. Jag har gjort massor av containerfynd i mina dagar :)

Vita hjärtan sa...

Helt underbara fynd om du frågar mig!!! :-)

Kram Annemari

Vardagslycka sa...

Åh, vad kul att gå på skattjakt hemma och göra så fina fynd!
Jag är svag för gamla nycklar och hinken kommer ju att bli jättefin med lite blommor i. Och traktorlådan ser jag framför mig full med blommor.
Min käre man skakar på huvudet åt mig ibland när jag visar upp mina fynd, men sen brukar det bli bra.
Önskar dig en riktigt härlig helg med strålande vårsol.
Kram, kram Carina

Dubbelörn sa...

Tack o lov så känner vi lika, min man o jag.

Vi fick överta en fylld snickarbod vid köpet. Snickarverktyg fr 1900-talets början. Underbara trälådor m härliga gamla grejer. Allt, precis allt är kvar o ska sparas. Lådorna har jag bl a omvandlat till förvaring.

Så svaret på din fråga: SKATTER
*skrattar*

Har mailat dig om datum...

Soliga kramar