21 april 2009

Hobbyfloristkurs

Jag var på hobbyfloristkurs igår kväll med "Drivknuten".

De som hade kursen heter "Floristutbildarna" och finns i Västerås. De har kurser för gymasieelever och vuxenstuderande samt hobbykurser.
Lite bilder på interiören när man kommer in i kurslokalerna.
Det här är vad vi fick göra.

Den första buketten var en som vi skulle binda på höjden. Vår lärare, Karin Holthe, gjorde först en och sedan fick vi göra vår egen tolkning med likadana blommor. Hon jämförde det med ett köttbullsrecept ... även om vi använder samma ingredienser så kommer de att smaka olika!


(se på den lilla nålen med en pärla på som vi alla använde olika)Nästa bukett var en låg där vi bl a använde infärgad mossa och vårblommor.
Den sista, och i mitt tycke den vackraste och maffigaste, var också en låg men med höjd i. Även där gjorde vi väldigt olika tolkningar ... en del klippe sina Irisar väldigt korta, en del hade som jag lite mitt emellan och andra hade långa i sina arrangemang.
Synd bara att Irisen inte är utslagen.När Irisen slår ut kommer den att ha samma färg som det mörkt lilafärgade Hundkexet som syns på bilden nedan.Problemet nu är att få dessa fina buketter att hålla sig så länge som möjligt! Men om man förvarar dem kallt över natten så klarar de sig bättre fick vi veta, så de åker ner i matkällaren och få stå där på nätterna nu. *ler*

Kramar

5 kommentarer:

mormorelsie... sa...

Vilken härlig blomma du har fixat till , urläckert.
kram
ninni

Vardagslycka sa...

Men åh, vilka fina arragemang du har gjort! Det är så kul att jobba med blommor! Jag har en väninna som är florist och för massor med år sen så höll hon kurser för sina kompisar både med eterneller (som var stort då!) och levande blommor och det var jättekul.
Hoppas du klarar dem länge nu.
Ha en fin vecka!
Kram, carina

Våglyckan sa...

Så mycket fint du har gjort. Hoppas att de håller sig länge så att du får njuta. Hemma hos mig är det mest grönt och mycket lättskött så det var kul att få se något annat ;-)
kram från mig
/maria

Vita hjärtan sa...

Åh så fina dom blev, du har verkligen lyckats. Jag tycker också bäst om det sista arrangemanget! Så roligt att få lära sig lite mer om hur man ska binda vackra buketter!

Kram Annemari

Lilla Blanka sa...

Hej!

Åh vad roligt det verkar!
Jag var på en kransbindarkurs förra året, det var också utbildare från gymnasieutbildningen (flora).

Jättevackra bilder!

Kram
Mia

Ps Prag är otroligt vackert, vad kul att du skall dit