19 april 2009

Gamla fönster

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig ... men med det menar jag inte att den blev sämre än vad jag tänkt. Skåpet kom ju på plats!!!

Jag hade trott att jag skulle vara ute och trädgårdsarbeta och röja undan gamla, torra växtrester från förra året så att de nya, späda skotten skulle titta fram. Men så blev det inte. Solen sken hela dagen igår men det var ingen värme utan det blåste kallt och otäckt. Det var bara sent igår em. som det var vindstilla och lite värme. Idag är det samma sak, solen skiner men det blåser "småspik", så jag har ingen lust alls att gå ut och jobba. Hoppas att det lugnar ner sig framåt em. så att jag kan göra lite ute i alla fall.

Som ni ser på bilderna nedan så ser det inte så fint ut i rabatterna. Men om det inte blir något gjort så kan jag skylla på nattemperaturen ... det var över -7 grader här i natt och vem vet hur kallt det blir inatt igen? ... och då är det ju bra om det finns lite gammalt skräp kvar som skyddar de nya skotten, eller hur? ; oI fredags däremot var det varmt och skönt så då passade jag på att vara ute och greja. Bl annat så tvättade jag och hängde ut tvätten ... det luktar ju sååååå gott om tvätt som fått torka ute i blåsten!

Sedan fixade jag till ett gammalt fönster som sonen tagit bort från smedjan åt mig ... ni vet, där jag var på skattjakt tidigare.

Jag tog bort glaset, gammalt kitt och drog ur alla små stift som satt kvar.


Sedan borstade jag rent det och skurade det med såpvatten tills allt gammalt skräp var borta.


Jag ska köpa korkar och skruva fast i alla kryss och sedan sätta upp fönsterramen på väggen och hänga saker på.
Jag hade tänkt köpa krokar liknade de på bilden men skulle vilja ha sådana som är mörkare i färgen, mer som rostigt järn, och inte så blanka som den här.


Är det någon som vet var jag kan få tag i sådana kan ni väl tala om det är ni snälla.

Hoppas att ni har haft en skön helg och om ni har lust kan ni väl skriva en liten rad om hur ni har haft det och vad ni har gjort.

Kramar

7 kommentarer:

S o F sa...

Vilket charmigt gammalt fönster! Det tror jag kommer att bli hur fint som helst när du hänger upp det.

Ha det gott!

mormorelsie... sa...

Hej
Du kan nog beställa sådana på broarne tror jag kika in där du så hittar du nog dom där.
Otrolig vackert fönster
kram
ninni

Elin sa...

Vilket underbart fönster!
Jag har letat länge efter ett gammalt fönster, men har inte lyckats hitta nåt :/

Kram//Elin

Tant Theas Lilla Torp sa...

Hej på dej Christina! :o)

Grattis till dej! Du vann utlottningen av Mingles :o)

Du kan maila dina uppgifter till:

tanttheas@yahoo.se

så skickar jag din vinst med posten.

Ha det gott!

Kram

Monika

Marie sa...

Vilket vackert fönster, kommer att bli superfint med krokar på det.

Här har jag grejat lite i trädgården under helgen, varit en sväng på loppis och idag har vi varit på mina brorsbarns kalas. Tänk så fort en helg går!

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Viola sa...

Fönstret blev helt ljuvligt, kannan den är min egen, har bara haft några stycken ute i butiken underdetta året, men jag vet att du är intresserad och jag har ögonen på skaft när jag är ute, är faktiskt väldigt svåra att få tag i, ska ner till Österlen nästa helg och brukar hitta mkt där nere, vi får hålla tummarna, kram

Snuttan sa...

Ungefär så ser mina rabbater med ut. Skulla varit ute i de idag, men tiden räckte inte till det tyvärr.

Vilket underbart fönster

Kram
Åsa