06 juni 2009

Sveriges Nationaldag med kakbuffé och marknad

Sveriges Nationaldag började riktigt bra här ... växlande molnighet med mest sol och ca 13 gr. varmt. Men vid 11-tiden, när vi var på väg till marknaden, började det regna. När vi kom till Karmansbo var det uppehåll, men mulet, och vi bestämde att vi skulle ta kakbuffén på Karmansbo Herrgård först eftersom klockan var halv tolv.

När vi hade fikat färdigt åkte vi till marknaden och hann inte kliva ur bilen förrän det började regnstinka ... inte så farligt ... men upp med paraplyet i alla fall. Efter ca 10 min hällregnade det ... så det blev en snabb vända för att kolla knallarna och snabbt tillbaka till bilen igen. Någon shopping var det inte tal om. Hade gärna kollat lite noggrannare för det var flera loppisstånd och några som sålde ostar och andra läckerheter.

Jag glömde att ta med mig kameran och det var verkligen synd för det var jättefint där på Herrgården. Istället gick jag in på deras hemsida och lånade bilderna här nedan (utom två).

Bilden här nedan visar marknaden men inte från i år som synes.Bilder på Herrgården från baksidan.Kakbuffén var jättegod med hembakt bröd. Flera sorters mjuka kakor, bullar, kakor och tårta ... allt för 85 kr bara.Tänk om det hade varit så här fint väder idag också så hade vi kunnat sitta ute i de fina trädgårdsmöblerna och fikat.Här kommer lite bilder i inifrån huset ...

... matsalarna ...(Bild från www.eurobookings.com)

... och rummen, som vi inte såg, men som var så fina så jag tog med bilder på dem också!
(Bild från www.eurobookings.com)

Om ni har vägarna förbi där i sommar tycker jag att ni ska stanna till och fika el. äta där. Om ni klickar på länken till deras hemsida så finns vägbeskrivning och öppettider där.

Kramar

4 kommentarer:

Viola sa...

Hallådär..vilka underbara bilder, synd att vädrt inte var lika fint som förra året..här kan vi inte klaga, vid ostkusten har solen tittat fram så gott som hela dagen, en härlig dag verkar ni haft iaf, kramen

Home No.1 sa...

hej ojoj vilka läckra bilder blir sugen att åka dit!
tråkigt för er med vädret!
Kram på Nationaldan!

Annica.

Uttan sa...

Ja det var inte utan att man blev sugen på att åka dit.
Det har väl ändrat sig sen jag var där 30 år sedan ungefär....
Då passerade man nästan dagligen Karmansbo.
Vi får väl ta en husbilssväng dit i sommar när vi hälsar på släkten.
Synd att ni fick så dåligt väder och synd för arrangörerna.

Erat vardagsrum ser ut att bli riktigt fint...
Ha det gott!
Kram!

Hjortgården sa...

Vilket vackert ställe - och den där tapeten som jag har i makens bibliotek!
Kakbuffe låter smarrigt - hade jag gärna prövat på :-)

Kram Maud