14 juni 2009

Fredagsturen

I fredags var jag och "M" på en liten resa norrut i vårt närområde.

Vi började med ett besök hos Irma på "Mormors Hus". (Här kan ni se en artikel från 2007 om henne och hennes verksamhet.) Som alltid när man kommer dit blir man hänförd över allt det fina hon har och hur hon visar och bygger upp sina miljöer ... hon är jätteduktig på sådant.
Bland det första jag såg när jag klev innanför dörren var en klänning i ljust syrenlila ... och jag tänkte att om den passar så blir det nog den jag ska ha på sonens bröllop ... och den passade! Lagom somrig och festlig.

När vi var där förra gången stod jag och höll i en gammal fransk sifon och tänkte köpa den men gjorde inte det ... dumt ... men som tur var hade hon några kvar, så jag valde ut den här i svagt grönaktigt glas.Även det här fina vita korset fick följa med hem ... ska hänga det på en av mina zinkhinkar som dekoration har jag tänkt ... så fort det slutar regna så att man kan vara ute igen och pyssla.Sedan fick jag, som jag skrev i förra inlägget, några fina saker som jag kommer att lotta ut i en tävling här när jag har kommit upp i 18 000 besökare ... och det är alldeles snart *ler*

Nästa stopp blev för lunch och den intog vi på Vanbo herrgård ... jaaaa, fint värre! ... *skrattar*

Det var så att vi var jättehungriga och hade tänkt att vi skulle kunna äta i Söderbärke som var nästa ort på vår väg norrut. Vi svängde in där och såg att det fanns en pizzeria och glada i hågen travade vi dit för att få en bit mat. När vi kom in såg vi att man bara kunde betala med kontanter och vi hade inte så mycket att det skulle räcka åt oss båda ... och glada för det var vi ... för det såg ganska sunkit och inte helt rent ut därinne ...!
Granne med pizzerian var en loppis så vi gick dit och kollade och även till Röda Korsets loppis som låg en liten bit därifrån ... men inga fynd på något av ställena.Det var jättegod mat. Vi åt dagens husman som var porterstek med potatis och gelé, samt salladsbuffé och kaffe och kaka som vi intog i salongen efteråt.

Vi styrde vidare norrut mot Smedjebacken och besökte ett par loppisar där också. Bl a en som heter "Dacapo" där jag köpte två franska marmeladglas för ynka 15 kr och en tavla ... fast det var bara ramen som jag var intresserad av.Sedan skulle vi titta in till Yvonne på "Speglingar" men hon hade slagit igen sin fina butik fick vi veta ... jag hade läst på hennes blogg tidigare att hon kanske skulle göra det men visste inte att hon hade gjort det.

Så vi fortsatte till Liselott på "Kol & rosors".
Så här ser det ut när man kommer fram till hennes lilla butik som hon har i källaren i det huset där hon bor. Hon har gjort en utbyggnad så butiken kommer att bli lite större.
Massor av prästkragar hade växt upp i schaktmaterialet utanför huset ... kanonfint!!!
Hade läst på hennes blogg att hon skulle ha sommarrea och vilken tur vi hade ... så mycket fina saker till halva priset!
På bordet ute stod rostiga krukor, urnor och andra saker och de var med på rean.De här fina rostiga stolarna är det också halva priset på ... 660 kr/st för dem. Det är sådan rost som inte släpper när man sitter på den.Jag köpte en rostig urna som står på brunnslocket tillsammans med den rostiga kronan.Det blev en keramikkruka också ... och Mårbackapelargonen som jag planterat i den fick jag av Irma på Mormors Hus.Jag köpte en bit linnetyg också som jag ska sy kuddar av när andan faller på *ler*

Så det blev en hel del inköp för min del och även för "M".

Kramar

3 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Nu blev jag nästan lite avundsjuk! Så otroligt trevligt ni måste haft och så fina saker ni sett!

Sifonen ser riktigt trevlig ut!

Kram Annica

Hemma på Landet sa...

Tack du söta!

Vad mycket fint.

Jaa, Koblajan är en koblaja förstår du.;-)
Maja Koblaja rimmar så bra. Så har jag ett kusinbarn som också heter Maja Koblaja...så det har bara blivit så.
Men det passar en koblaja som hon, kan jag säga.:-D Kramis

Viola sa...

SÅ många underbara ställen du besökte, tack för alla tipsen dom ska jag skriva upp till turen och besöka, fin sifon du kom hem med, ha en fin måndag, kram