06 maj 2009

Bilder från köket

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag lite idétorka nu. Jag skulle kunna låta bli att blogga alls ett tag, men jag tycker fortfarande att det är kul trots att jag har svårt att komma på vad jag ska skriva om. Tur att jag har er som jag kan hämta inspiration och idéer från när det blir som värst. *ler*
Det händer inte så mycket här hemma just nu som jag kan skriva om ... jag har några projekt på gång men det verkar ta tid innan de blir klara och kan visas upp.

Idag tänkte jag i alla fall visa lite bilder från mitt kök.

Jag börjar med att visa hyllan med en del av mina kokböcker ... jag har många fler men de får inte plats här så de står i ett skåp. Jag är en samlare när det gäller kokböcker och recept ... jag prenumererar på mattidningar emellanåt och hämtar recept från nätet och andra tidningar som jag sparar i pärmar.
På överst hyllan ser ni vinstället med lite vinflaskor i. Det blev inte ommålat vid renoveringen ... jag tyckte att det kunde få vara som det var eftersom det matchar bänkskivorna i ek.


Här är bänken under nya vitrinskåpet. Där står min soppterrin nu ... med lite skavanker och lagad men jag tycker att den är fin ändå. Har ställt burken med silverbesticken från min moster där också. Några ljusstakar/lyktor är alltid fint att ha. Som duk har jag använt en servett.


På vedspisen står en blandning av zink, gammalt glas och gamla askar mm. Ändrar inte om där så ofta ... mest när det är säsongsbyte, som jul, påsk osv.


På bänken på andra sidan om vedspisen är det svårt att ha någon ordning för det är där vi lägger allt ... och jag menar allt! ... posten, telefoner, komihåg lappar, tidningar, makens saker han lastar av sig när han kommer hem ... id-kort, plånbok, telefon, kalender mm ... så ni förstår att den här bilden är stylad. *ler*


På gardinhyllan ovanför fönstret har jag lite gamla glasburkar och porslin. Det är saker som jag använder, så vad som står där varierar beroende på vad jag använder för tillfället. Man ser lite av gardinen som jag sydde av ett gammalt lakan.


På hyllan ovanför fönstret vid diskbänken har jag en liten samling av små glaskaraffer ... ett par köpta på loppis och en som jag fått av mamma ... samt några gamla flaskor med porslinskork. Skålen närmast är en sockerskål tror jag ... eller har jag fel? Under hyllan ser ni de två trattarna som jag hittade när jag var på skattjakt i bodarna här hemma.


I fönstret står mitt stora "X" från Jeanne D´Arc, några fattigmanssilverljusstakar och den fina glasflaskan som var en av de första sakerna jag köpte när jag började ändra om till den lantliga stilen. Marseilletvålen är en julklapp från äldsta sonen och den är jätteskön att tvätta sig med ... händerna blir skönt mjuka ... och så luktar den gott också.


När vi renoverade och målade om i köket var jag i valet och kvalet om jag skulle sätta upp den här hyllan igen. Men den kom upp efter att ha blivit vitmålad. Vi har inte så mycket bänkyta så den är bra att ha te- och kaffeburkarna samt lite annat på.


KramarPS
Det kommer inte att bli några inlägg nu på några dagar, för imorgon bitti bär det av till Prag : )
Jag kommer hem igen den 13:e och förhoppningsvis kommer jag att ha lite fina bilder därifrån att visa er.

6 kommentarer:

mormorelsie... sa...

Va härligt det är med zink,bara älskar dessa zinkprodukter,fint i ditt kök
kram o trevlig kväll
ninni

Millas hem sa...

Tycker att ditt namn på din blogg är så bra, är en funderare och visst tar det tid!:)
Hoppas att ni har det trevligt i Prag, det ska vara så himla fint där!

Camilla

Kallholmen sa...

Vilka vackra detaljer du visar på ditt kök...visst är det så att man har lite idetorka då och då, vi har det ju så bra att vi är två om vår blogg så har den ena inte tid eller lust så får den andra ta över.
Ha det mysigt i Prague.
Kram Carolina

Marie sa...

Fina detaljer från ditt kök! Vad härligt det låter med en resa till Prag, hoppas ni får några riktigt mysiga dagar.

Kram Marie

Ps. Du undrade över bordsbenen? De var så fint slitna när jag köpte bordet så jag har inte gjort något alls med dem. Men när jag shabbar använder jag sällan sandpapper, jag tycker det fungerar bättre att använda en kniv och skrapa med.

Ingela la la sa...

Hoppas du har det bra i Prag!

Vilket härligt kök, jag gillar gamla vedspisar. Dom är fina och kan ju vara bra att ha ;)

Roligt att du vill vara med och tävla hos mig. Lycka till!
Kul att hitta hit.

Ingela

Inspiration i vitt sa...

Tack så mycket för dina rara ord hos mig. Du har å mycket fint att visa ifrån ditt kök, härligt. ha det så bra på din resa.
Kram på dig/ingela.