21 maj 2009

"Inredningsögon"

Först vill jag varna för dåliga bilder ... de flesta är tagna genom skyltfönster och kvaliteten är därefter! *ler*

Som alltid när jag är någonstans så har jag "inredningsögonen" med mig ... dvs, jag spanar efter saker som jag tycker är fina och som jag skulle kunna tänka mig att ha i mitt eget hem. Det gäller både större saker som möbler, lampor, mattor mm och mindre inredningsdetaljer som t ex madonnor, glasflaskor mm.
Naturligtvis hade jag dem med mig till Prag också. Det var inte mycket där som jag fastnade för men jag hittade lite "ögongodis" som jag tog kort på.

Som detta skyltfönster fullt av madonnor ... tyvärr gick vi inte förbi där när det var öppet ... eller det kanske var tur med tanke på att vi flög med Ryanair!!! ... och med tanke på plånboken ; o


Det här är skyltningen till en restaurang som låg en smal trappa ned och som ingen antagligen skulle ha sett om inte de här gamla köksredskapen hängde där. Att det står restaurang och det finns en pil där gör ingen skillnad med tanke på att det finns tusentals sådana i Prag ... men kökssakerna gör att den sticker ut.


Dessa gamla ölflaskor och backar stod i ett fönster till en pub/restaurang som vi åt på en kväll och som heter "Pivovarský dùm" . De brygger sitt eget öl och man ser jäskaren och öltankarna där man sitter och äter ... kan verkligen rekommendera den om ni ska till Prag ... god mat, gott öl och snabb och vänlig personal!


Nedan följer tre bilder som jag tog vid en affär där man sålde badrumsinredning.
Ett fint badkar på lejontassar ... skull inte vilja ha kaklet i förgrunden ... lite för mycket för min smak ... men klinkersen på golvet skulle jag kunna tänka mig!


Fina kakelplattor med fransk text på.


Kolla in kranen på handfatet ... snygg, eller?! ... skulle gärna vilja ha en sådan ... trots att maken tycker att jag är knäpp när jag vill ha tvåhandsfattning i st f den enkla enhandsfattningen vi oftast har här i Sverige på våra kranar. Handfatet är inte fy skam det heller ; )


Visar lite mer bilder från Prag en annan gång och lite bilder på de få sakerna jag köpte där.

Ha en fin Kristi himmelfärds dagPS
Jag skulle vilja ha fler reaktioner på mitt förra inlägg och höra vad det var som fick dig att börja blogga och hur du känner inför bloggandet!

9 kommentarer:

mormorelsie... sa...

Oj va mycke fint du visar,härligt med lite ny inspiration,själv har jag o gubben målat i dag så nu är vi trötta och hungriga.
kram
ninni

Bloggullet sa...

Om de har så fina madonnor i Prag så skulle man kunna åka dit bara för det.
Kramar

Uttan sa...

Tack för att jag fick följa med till Prag en stund,kul.Har aldrig varit där och kommer nog inte dit heller så det är så roligt att Du visar bilder därifrån.

Kram!

mormorelsie... sa...

Hej
Men fy va tråkigt med folk som inte hör av sig,sånt kan man bli tokig på.
kram o ha en go dag
ninni

Stina sa...

Det blir inget bord för mig på våryran, har inte hunnit att tillverka så mycket som jag hade tänkt :)
Tog lite ledigt istället och åkte till Sandviken och hälsade på mellansonen med sambo.
Igår var vi på utflykt till Gysinge...vilket ställe. Var bl.a till Gysinge byggnadsvård och det var en upplevelse...fotade lite... kommer att visa lite bilder i nästa inlägg.

Jag började blogga för drygt ett år sedan, din blogg var bland de första jag kom in på men då hade du bestämt att ha en paus :)

Vad det gäller bloggandet så tar jag det när jag har tid och lust. Känner inte den minsta press att prestera något..det blir som det blir. Jag är heller ingen mästerfotograf och har bara en vanlig digitalkamera.
Besöken på min sida är inte så många, med det bryr jag mig inte om. Glad åt de kommentarer jag får och kommenterar inte heller överallt utan hos de som jag "känner" för.
Tycker att vissa bloggare kör med lite inbördes beundran...tycker att när det visas en bild och skrivs två rader och bloggaren får sjuttielva kommentarer då känns det lite som fjäsk.
Har kommenterat på flera bloggar...inte bara en gång...men aldrig fått något tillbaka så de bloggarna försöker jag att undvika, fast jag tycker att de visar mycket fint.
Detta är min åsikt!
I slutet på Juni åker jag och dottern till London. Valet stod mellan Prag och London, så Prag får vänta till nästa år :)
Då ska jag prova restaurangen som du rekommenderade.

Ha nu en bra helg!
Kram Stina

Lilla Ugglebo sa...

Nej men hej!

Jag trodde du hade slutat blogga...
Har inte haft mycket tid att surfa runt på flera månader...:(

Så mysigt det ser ut och jisses vad många vackra skyltfönster.

Läste inlägget om varför man bloggar...
Hmm...ja du...

Jag började ju för burikens skull och trodde inte jag akulle tycka det var så kul och att man skulle få så mycket inspiration.
har ju haft ett par privata bloggar också vid sidan av butikens men det blir för jobbigt att ha två.
Jag har så lite tid framför datorn så jag är nog eg. mest intresserad av att kika på bilder o hämta inspiration.
Jag har inte heller några vänner som bloggar förutom Skattkamamr Kicki... däremot har jag ju fått många nya vänner tack vare bloggen...det är häftigt!
Två väldigt kära vänner är ju Dubbelörnen o Flisan....

HImmel så jag babblar....

Ha en härlig söndag!
Kram Katarina

Stimmerbo Keramik sa...

...fina bilder du visar från Prag, man ser verkligen vad det är även fast fönstren speglar sej.
Kaklet med orden fastnade jag verkligen för, de fasade kanterna m.m.
Kul att få se lite köksredskap på skylten, sticker verkligen ut.

Hälsningar!

/Leni

Inspiration i vitt sa...

Tack för din gulliga kommentar hos mig, jag blir så glad så.
Vilken härlig resa du har gjort och vilka annorlunda och mysiga bilder du tagit, gillade dom mycket.
Kramar till dig/Ingela.

disa sa...

情趣用品,情趣,情趣用品,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片