06 maj 2009

Regndag = bakdag

Igår regnade det och jag tyckte att det passade bra att baka då. Jag skulle baka bullar men när jag ändå höll på och "kladdade" så kunde jag lika gärna baka några kakor på en gång.
Jag har en gammal assistent som jag köpte någon gång i början på 80-talet, men den fungerar bra än. Naturligtvis skulle jag inte ha något emot att ha en sådan här !Bullarna är färdiga att gräddas. Receptet jag använder kommer från en gammal kakbok från "Allt om Mat".Jag gjorde två sorters kakor, kolakakor och chokladkakor, båda tagna ur boken "Njut en liten smula".Efter baket tog jag och sonen var sin kopp kaffe och smakade på härligheterna ... nybakat smakar alltid bäst! *ler*Vi är inga "fikamänniskor" i vår familj ... vi dricker kaffe flera gånger om dagen men tar sällan något kaffebröd till ... kan hända någon gång på helgerna men högst sällan.
Jag bakar kanske tre, max fyra gånger på ett år och oftast i samband med någons födelsedag el till jul. Maken och äldste sonen fyller på våren och yngsta och mellan sonen på hösten och jag alldeles före jul ... så det är bra spridning över året. Brödet brukar räcka tills det är dags att baka till nästa högtid. Och nu när två av pojkarna flyttat hemifrån går det åt ännu mindre.
Visst händer det att jag slänger ihop en mjuk kaka el paj av något slag när det är säsong för olika frukter och bär.

Matbröd brukar jag däremot baka lite oftare ... men det går inte åt så mycket sådant heller längre när vi bara är tre i hushållet och bara äter det till frukost.


Idag ska jag åka och klippa mig så att jag är fin i håret när jag ska åka till Prag ; ) ... njae, mer för att det är dags för en klippning och för att det ska vara lättskött.

Kramar

3 kommentarer:

Kallholmen sa...

Hej Christina !
Vad gott det ser ut med hembakat.
Du undrade över krokarna i min hall. Vi säljer dem och du kan se dem på vår blogg nu.
Kram Carolina

Ardisia sa...

Mums :)) Jag vill också baka, men ska nog vänta till helgen!
Kul med frissan óch Prag ;) när åker ni?
Kram Mia

Dubbelörn sa...

Vilken energi!! *skrattar*

Jag försöker mobilisera kraft till en rabarberkaka ihelg. Den växer så det knakar!

Mysigt med Pragresan :)

Kram