27 mars 2008

Mer blommor och lite nya saker

Fortsätter att visa fler blommor idag.
Som ni vet gillar jag blommor och vad de gör för inredningen i ett hem. Förr i tiden köpte jag blommor och räknade med att ha dem i flera år framöver. Jag planterade om dem varje vår och pysslade med dem. Blommor har blivit mer som en slit och släng vara nu ... det låter fult ... men vad jag menar är att jag byter blommor efter årstid och inredning, mm nu för tiden. De har som sagt blivit en del av inredningen i sig.

De enda blommor som jag planterar om nu för tiden är pelargonerna som fått övervintra i källaren.

Här ser ni några av de omplanterade pelargonerna, jag räknade dem och jag har 20(!) st står i fönsterna lite överallt på övervåningen. Jag köpte fem stycken på Färna trädgårdsdag förra året för ca 45 kr/st som sticklingar så jag vill gärna att de ska överleva även denna sommar!Till påsk köpte jag lite lökväxter, bl a dessa vita krokusar som jag satte i en stor glasburk och band en bit wellpapp om med ett grovt snöre.Har sett på fler ställen att man planterat blommor i koppar så jag letade fram min stora tekopp och satte pärlhyacinterna i den.Murgrönan köpte jag igår ihop med de vita blommorna. Krukan och ställningen köpte jag i påskas när vi var till Färna herrgårdsbod med vårt främmande. Ska ställa ut den i sommar på altanen var tanken men nu får den stå på byrån i sovrummet så länge.Köpte detta lilla kors i Färna som jag lade i glaskupan som står på byrån den också.Det blev mycket skrivande om blommor nu så jag lovar att jag ska hitta på något annat till imorgon att skriva om.
Har ju lovat att visa bilder från vårt nyrenoverade kök, men det är lite detaljer som fattas än så det får vänta ett tag till. Maken är ju inte hemma så ofta så det går långsamt fram här. Så mycket kan jag säga iaf att jag är jättenöjd med resultatet och väldigt glad att det blev gjort.
Kramar Christina

4 kommentarer:

My Lovely Things sa...

vilket trivsamt inlägg...jag älskar ju vackra blommor..så detta passade mina blomsterögon..

ja säger bara Åh, vilkn vacker kruka med nät över murgrönan..så fint alltså...

Och alla dina pelargoner..vilken lycka..ja allt är bara så trivsamt..

hoppas att allt är bra med dig..ska bli kul att se köket sen..
kram anna

Kol&Rosors sa...

Tack för din kommentar!

Visst är det härligt att få plocka fram pelargonerna igen...

Jag gör som du när det gäller dessa vackra blommor,man spar & planterar om.

Vad sött korset var.

Ha det så gott & trevlig helg!

Kram/ L-Lott

Marie sa...

Jag älskar blommor som en del i inredning så jag tycker detta var ett toppeninlägg! Underbart nu när man får ta fram sina pelargoner igen, man får nästan lite sommarkänsla.

Trevlig helg!
Kram Marie

Guldkant På Livet sa...

Jag älskar blommor! Och vilken lycka att få ta fram de övervintrande pelargonerna! Även om, jag har misslyckats med detta två vintrar på raken nu : ( Så snyggt med pärlhyacinten i koppen! Och bra idé med wellpappen, snygga vita krokus, ha en skön blomstrande helg! Mari.