13 mars 2008

Klockor

Jag tänkte att jag skulle visa er en del av våra klockor.
Man skulle kunna tro att vi är tidsfixerade med så mycket klockor omkring oss men det är så att de är arvegods och vi tycker väldigt mycket om dem.


Den här klockan kommer från makens mormor. Det fungerar och går men vi har inte slagverket igång eftersom vår son som sover i rummet intill inte kan sova då ... han kan inte ens ha dörren till sitt rum öppen på nätterna för han hör när klockan tickar!Och den här kommer från huset som vi bor i nu. Den har gått bra tills nyligen då den plötsligt la av. Det är synd för det var bra när den slog ... man visste alltid vad klockan var eftersom den slog på både hel- och halvtimma och så var det hemtrevligt på något vis att höra den slå.

Huset är makens morfars föräldrahem som vi köpte och hade till sommarställe innan vi beslöt oss för att flytta hit. Tavlan som sitter bredvid klockan är ett flygfoto över vår gård tagen för många år sedan.Det här är en gammal väckarklocka ... också ett arv från makens släkt.Till sist har vi den fina klockan som vi har i vårat kök. Den har vi inte uppdragen för den måste man dra upp varje dag och det är det ingen som orkar eller kommer ihåg! Baksidan på klockan är nästan lika fin som framsidan. Den kommer också från huset som vi bor i.
Väggen bakom klockan är vår "nya" köksvägg.
Imorgon ska maken vara hemma och vi ska fortsätta med köket. Så nu är det slut med vilan! Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång igen ;)

Kramar Christina

3 kommentarer:

My Lovely Things sa...

åh vilka vackra klockor..jag älskar klockor!!!

min amerikaklocka är på lagning nu...
hoppas så att det sk agå att få ordning på den..
ha en bra dag,,
kram anna

Jennys vita drömmar sa...

Hej! Vad trevligt att du besöker Myrra, hoppas du kommer förbi nån dag och hälsar på jag står där så gott som alltid :)Vi har massa fina saker att se o inspireras av nu: ) Ha det gott/Jenny

Dubbelörnen sa...

Jag har en väggklocka liknande de 2 första som du visar. Den gick inte heller bra men lämnade in den för en renovering o nu "går den som klockan" *skrattar*. Älskar ljudet av tickandet o slagen...

Kramar