04 februari 2011

Weekend i London, del 1

Förra veckoslutet var jag, maken och den äldsta och yngsta sonen med respektive till London. Det var mitt första besök där och jag blev nog lite överväldigad av hur stort det är. Jag som bor på landet tycker att Stockholm är ganska stort men efter att ha varit till London så känns det som en ganska liten stad (för att vara huvudstad i alla fall!)

Vi kom dit på torsdag fm. och åkte på söndag em. så vi hade ganska gott om tid. Vi gjorde det som jag tror de flesta gör när de åker dit ... shoppade och tittade på div attraktioner ... och vi gick och gick och gick..........! Jag har nog aldrig gått så mycket under så kort tid i hela mitt liv. Nu ska ni inte tro att vi bara gick ... för dessemellan så tillbringade vi en del tid på tunnelbana och buss för att komma fram till ställena där vi skulle gå!!! Nu kan ni kanske förstå att jag upplevde staden som enormt stor.

Det andra som jag slogs av är hur mycket växter verkar betyda för engelsmännen (det hade jag i och för sig förstått redan när vi var i Skottland för några år sedan, men trodde kanske inte att det skulle vara likadant i en stor stad som London). Jag som själv älskar grönt och blommor lade genast märke till alla fina planteringar runt och på husen.

Den här lilla bakgatan som vi hamnade på ligger mellan Royal Albert Hall och Harrods (mellan Kensington Road och Brompton road) och där låg de minsta hus jag sett nästan. De var så smala att vi funderade på om man hade fått plats med en säng där ens en gång?!Som ni ser så fanns det ingen snö där ... TACK OCH LOV! ... utan det var gröna gräsmattor och blommor som blommade både på marken och i krukor och lådor. Såg till och med några träd som börjat blomma men fick inget på bild, tyvärr.De här bilderna är tagna i Hyde Park. Vi bodde på ett hotell som ligger på en tvärgata precis ovanför parken. Maken och jag så den från vårt hotellfönster. Hotellet var så där men för det priset som vi betalade var det ok. Det ligger jättenära tunnelbanans Central line och det var bra.

Kram

1 kommentar:

Vardagslycka sa...

Vad kul att du är tillbaka i bloggvärlden igen!
Åh, det ser mysigt ut i London och jag kan tänka mig att ni har haft härliga dagar. Vår ena dotter flyttade dit i höstas så jag måste åka dit en sväng och hälsa på snart. Hon jobbar mittemot Harrods, i en klädbutik ( French Connection). Knigtbridge heter området och sen bor hon på andra sidan Hyde Park.
Hittade du några mysiga ställen som du rekommenderar?
Önskar dig en skön helg med sol.
Kram, Carina