09 februari 2011

Weekend i London, del 2

Ett "måste" när man är i London är väl att gå på "Det stora varuhuset" - Harrods.

Jag måste säga att det var en upplevelse. Både när det gäller inredningen i själva varuhuset som varorna de säljer där. I trapphusen vid rulltrapporna kändes det som om man var i ett Egyptiskt palats ... den heter "The Egyptian escalator" ... och där finns också en minnesplats för Diana och Dodi. Om ni vill se hur det ser ut där gå in på: www.harrods.com och klicka på Harrods 360 grader.Det var mycket som jag skulle ha kunnat tänka mig att köpa i klädväg och även bland accessoarerna, framförallt väskor, om min plånbok hade tillåtit det. Men det var inte mycket jag skulle ha velat ha av det som fanns på heminrednings- och porslinsavdelningarna. Det var så pråligt att man nästan baxnade! Skulle tro att det är mycket araber och andra köpstarka människor som gillar den stilen som handlar där.

Ett annat "måste" är väl att dricka Afternoon Tea.

Vi hade bokat vårt på ett ställe som heter "Prism - Harvey Nichols City Brasserie" och som vi trodde låg i varuhuset med samma namn. När vi kom dit så frågade vi en av personalen var Brasseriet låg och hon såg helt oförstående ut. Hon hade inte hört talas om det och gick och frågade sina kollegor men det var ingen som visste. Hon var väldigt hjälpsam och ringde någonstans och kollade åt oss och det visade sig att det låg långt bort på ett helt annat ställe i stan. Vi var visserligen ute i god tid men inte så god att vi hade hunnit ta oss dit till den bokade tiden. Så kan det gå när man inte kollar på kartan i förväg!
Jaha, vad gör vi nu? Letar efter ett annat ställe där vi kan dricka vårt the. Det slutade med att det blev på Harrods till det dubbla priset (Harvey Nichols hade nämligen ett specialerbjudande under januari) och inte på långa vägar i så fina lokaler som där vi hade bokat men det smakade utomordentligt! Vi var så mätta att vi nästan rullade ut därifrån *ler*.Ett tredje "måste" är väl att äta "Fish and Chips".

Vi hittade en pub alldeles i närheten av vårt hotell och vi gick dit, när vi hade packat upp våra väskor, för att äta lunch. Deras fish and chips var jättegod och ett stort glas öl ... en "pint" ... till, gjorde inte det hela sämre!När jag är inne på avdelningen mat så kan jag nämna att vi åt middag på ett trevligt ställe som heter "Benihana". Det är en Japansk restaurang där kockarna lagar mat vid bordet och showar samtidigt. (Klicka på namnet så kommer du till deras hemsida)

Maken och jag är intresserade av whisky och vi hade fått tips på en liten butik i Soho som heter "The Vintage House". Det var en upplevelse ... de har många gamla flaskor, bl a en Macallan från 1926 som kostar drygt 35 000 Pund, dvs ca drygt 350 000 kr! ... men den var lite för dyr för oss ;o.
Vi köpte med oss en sort som vi aldrig hade hört talas om, men man måste ju chansa lite! *ler* (annars lär man sig ju inte något nytt heller).

Det blev ett långt inlägg det här så jag spar resten till nästa gång.

Kram

Inga kommentarer: