10 april 2008

Här händer inte mycket ...

... på inredningsfronten! Vi har liksom tappat farten efter att vi blev klara med väggar och tak i köket. Sen har det ju kommit annat emellan, som påsk och födelsedagar. Vi måste se ut en matta som vi kan ha om det inte går att behålla och måla trägolvet. Det kan vara leveranstid på dem och vi vill inte riskera att det tar lång tid innan vi kan slutföra jobbet.

Jag satt och kollade på IKEA:s hemsida, för äldsta sonen önskar sig ett bord i födelsedagspresent, han fyller 25 år idag, och jag skulle se om det fanns hemma. Samtidigt klickade jag runt lite och tittade på saker som jag skulle vilja ha ... och det blev en hel del :)

Den här dagbädden skulle inte var fel att ha som gästsäng i st f den vi har. Nackdelen är att det är en enkelsäng.

Läntar till sommaren och att få sitta ute och ta en fika eller bara slappa med en tidning eller en bra bok. Äta middag ute (innan myggorna och knotten kommer) med en grillad köttbit, en sallad och ett glas rött ... mmmmm ... känner snålvattnet rinna :o.
Det skulle jag kunna tänka mig att göra i korgmöbeln "Agen", med en fin dyna och en kviltad pläd när det blir kyligt (om jag inte gått in redan pga myggen och knotten ;o)





På framsidan skulle jag ställa bordet och stolarna ur serien "Mälarö". Jag skulle ha en marinblå dyna på stolen och en bukett med vilda blommor i en zinkkanna och lite ljus på bordet och vid sidan om skulle zinkkrukan "Salvia" stå full med vita och blå blommor.
Inne har vi ju, som jag visade i ett av mina första inlägg, två "Ektorp"soffor. Jag skulle inte ha något emot att ha schäslongen eller fåtöljen "Jennylund" med fotpall uppe på övervåningen framför TV:n.


I vardagsrummet har vi en stor brunsvart bokhylla som jag vill göra mig av med. Den är väldigt praktisk med hyllor, skåp och lådor men det uppväger inte det "fula". Jag skulle kunna tänka mig att byta ut den mot hyllan "Liatorp". Skulle inte heller ha något emot att ha avlastningsbordet och sidebordet om jag hade ett matrum.
Vårt vardagsrum är inte så stort längre eftersom vi flyttade väggen mellan det rummet och rummet bredvid för flera år sedan. Vi gjorde det andra rummet, som nu är vårt sovrum, större. Vi flyttade ner för att pojkarna skull få var sitt rum på övervåningen.

Det blev en hel del som jag skulle vilja ha ... men det kostar ju inget att önska ;)
Jag hoppas att jag ska kunna visa lite roligare bilder i morgon eller under helgen för kompisen "M" och jag ska till "Mormors hus" imorgon och om vi hinner tar vi en sväng till Lise-Lott och "Speglingar" i Smedjebacken.
På lördag ska vi till Uppsala och se på äldste sonens diplomeringscermoni på universitetet. Han tog sin juristexsamen i somras men de har inte cermonin förrän nu ... konstigt ... men så är det. Jag hade önskat att jag hunnit med en repa på stan där men det gör jag nog inte. Det får bli en annan gång.
Kramar Christina

12 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Har de fått så fina bord till rotingserien Agen!

Måste genast till Ikea.
Mycket annat fint också.

Kram Maud

På min gatan i stan sa...

JA TACK! ;-) Dom har myyycket fint!!!

Kram!

Betonggården sa...

Skulle själv till både Speglingar och Kol & Rosor idag. Var dock där alldeles för tidigt - flera timmar innan öppnng :) - så det får bli en annan dag! Hoppas nu på många bilder därifrån!

Dubbelörn sa...

Så mycket fint du visar på önskelistan :). Vi ville också ha en dagbädd i vårt gästrum o vi fastande för IKEAS Hemnes, funkar som dagbädd o kan dras ut till 2 bäddar. Smart förvaring av sängkläderna har den också.

Det finns nog bilder om du kikar in under min flik Gästrum

Kram

My Lovely Things sa...

åh vilka vackra bilder..tänkl vad mycket fint ikea har...älskar de vita möblerna...

Utemöblerna är så fina..skulle vilja ha några nätta fina..har ju många sittplatser i trädgården..skulle behöva några nya grupper..

mina är lite vita och slitna..men gillar man shabby chic så är det väl okej då!!!

Ha det så gott..

Du man behöver vila lite emellan sina projekt..annars blir det för tungt..

Roligt med din sons juristexamen..
kram anna

Nettan sa...

Vilken härlig önskelista du knåpat ihop, skulle vilja ha flera av dom sakerna jag med ;0)...
Men, men det blir & fortsätta drömma..
Grattis till sonen & Ha en trevlig helg..
Kram Nettan

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja så mycket fint de har!!
Dagbäden ståri min dtters rum...Det blir en till innom kort, kan jag tro!, har en till avis dotter;)

Ha en go helg!!
♥ Kram Millan ♥

Anonym sa...

Kul att du avslöjar vad jag ska få i present :)

//25-åringen

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Verkar som vi har samma smak :)

Agen har stått på önskelistan i några år. Och nu när det kom nya delar till den så blev det åter aktuellt att övertala maken :)

Kram Annica

Living by Milla sa...

Vad mycket fint som står på din önskelista ! Blev lite sugen att ta en tur till Ikea men jag åker till Göteborg om 2 veckor och då blir det shopping i STOR skala !
Grattis till 25-åringen !

Ha en skön helg !
kram
Camilla

AnnaMia sa...

Hej!
Ser att jag jämnat ut statistiken på manglare/icke manglare :)
Mangel måste man ha!

Kallholmen verkar ju härligt!
Ibland vill man bara byta ut allting, men det blir ju inte nån känsla, eller...

Nu ska jag surfa vidare på din fina blogg!

AnnaMia

Marie sa...

Vad mycket fint som finns på din önskelista! Jag gillar utemöblerna, de skulle jag gärna ha i våran trädgård.

Ha en trevlig helg!
Kram Marie