25 april 2008

Hembygdsgården ... igen!

Jag var till Fagersta igår och "slank in" på Hembygdsgården på väg hem.

Jag såg ett brickbord där tidigare i år men innan jag hade bestämt mig för att köpa det var det slut. De hade bara tagit hem två stycken och de gick snabbt åt. Jag har beställt ett vitt och hoppas att det ska komma med nästa leverans som de får därifrån.
Så när jag åkte hem gick jag in för att kolla om det möjlitvis hade kommit, men det skulle inte komma förrän i maj trodde de ... så jag får snällt vänta ett tag till!
Men de hade andra fina saker ... många fina saker ...! Jag inhandlade en zinkkruka från Miljögården ... hade gärna tagit fler i andra storlekar också men det fick bli en än så länge *ler*.Kunde inte motstå den här fina lyktan i zink heller, också den från Nordal.Jag har så mycket tankar och funderingar om hur jag vill ha det i och omkring huset nu till sommaren ... mest utomhus ... så jag vet inte hur det ska gå till för att förverkliga alla!!! Jag kan ju inte göra så mycket själv och det är såååå frustrerande!

Jag vill ha ett planteringsbord som ska göras av ett symaskinsunderrede ... som jag redan har ... men jag vet inte om skivan ska göras av sten, en betong eller kakel. Alla tre altenativen är fina men de två sista är nog lättast att åstadkomma ... för maken *skrattar*.
Sen vill jag ha nya trädgårdsmöbler, som jag skrivit om tidigare, men maken tycker inte att vi behöver några nya "för det är inget fel på de gamla" !!! ... känner ni igen er? Hur kul är det att höra den kommentaren? Skulle man leva efter det mottot behöver man ju nästan aldrig byta ut saker och ting ... för hur mycket är det som det är fel på eller går sönder när det gäller heminredning?
Jag vill också ha mitt växthus uppmonterat så att jag kan få sätta tomat- och gurkplantor i det, och lite annat smått och gott. Hur underbart är det inte att gå ut till växthuset och få plocka egna solmogna tomater och gurkor ... mmmmm!
Bilden är från Hobbydrivhus.se.
Det var bara ett axplock av mina drömmar och idéer ... jag har måååånga fler men vill inte "tjata" om dem för er nu ... ni är säkert trötta på att höra om allt jag "vill" och "vill ha" vid det här laget ... men om jag känner mig själv kommer det nog att bli mer av det någon gång framöver här *skrattar*.
Drömmar är ju till för att förverkliga ... men ingen har sagt hur snabbt! ... och som ni vet ... "tankar tar tid"...
Kramar Christina

9 kommentarer:

Lotta sa...

Hej!
Har ockso tänkt göra ett planteringsbord av vårt gamla symaskinsbord. Bra idé med kakel. Vi har en hel del över från vår bardumsrenovering.
Skulle vara trevligt att få ut symaskinsbordet, så mana får plats för en ny möbel inne!
Trevlig helg!
Kram, Lotta

Dubbelörnen sa...

Vi har precis ett likadant växthus!! Det var lite trixigt att få ihop det, så det är nog en bra idé att starta i tid *gapskratt*. Kolla in etiketten hos mig "växthus". Där kan du se bygget ;)

De växer för fulla muggar i växthuset. Det verkar funka bra med fiberduk o element. Första blomman syns redan på en av tomatplantorna.

Känner igen det där "fungerarbravarianten". Men med lite kvinnlig list så brukar det mesta gå igenom *fniss*

SOliga helgkramar

MiaMaria sa...

Hej!
Härliga köp.

Skulle vi lyssn atill våra män skulle vi nog aldrig behöva köpa nytt......visst är det så.

Ha´det så gott och spåna på med dina tankar.

Miamaria

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Oj vilka fina zinkgrejer! Både krukan och lyktan är underbara!

Ha en skön dag!
Kram Annica

Nettan sa...

Jadu, din karl låter precis som min, skulle aldrig bli nått nytt här heller...men som tur é lyssnar jag aldrig på det örat ;0)
Växthus det vore nått !
Ha en skön Helg..
Kram Nettan

My Lovely Things sa...

åh dina urnor är så fina..lycktan är super trevlig...

Vad trevligt att du har beställt ett brickbord..
Planteringsbord av symaskinsunderede låter väldigt fint..
Visst är det mycket man vill ha och göra ute..
KrAM anna

Kol&Rosors sa...

Många projekt på gång...
Härliga tomater i växthuset,de är så härliga när de är varma...än får man bara drömma...
Trevlig helg!
Kram L-Lott

Monika sa...

Hej på dej! :o)

Är ute på en liten kik och vill ju se hur du har det! Vilka underbara bilder. Så ljuvliga! Kan knappt fatta att där är så grönt och fint! Lyktan är helt underbar!

Kommer inte ihåg om jag svarat dej angående din fråga hos mej. Gör det i alla fall :o)

Om du ska spara en länk till mej bland dina favoriter går du in som vanlig när du ska lägga till någon på din lista. Skriv sedan in min bloggadress manuellt efter det som redan står, du vet... http osv. Du får inte kopiera den länk som kom i mailet med inbjudan till min nya blogg.

Ha det så gott så hörs vi igen när jag är i farten nästa gång.

Varma kramen

Monika

Ann-Catrin / finthemma sa...

Vi har landställe mellan Smejebacken och ludvika.. då brukar jag alltid slinka in på hembygsgården på väg upp.. de har alltid så mycket fint där!!

jag har ett symaskinsunderrede som planetringsbord... har en gamma kommodsskiva som bord där...

Lycka till kram A-C