26 januari 2008

Shoppingresa till huvudstaden

Jaa jisses, vilken shoppingresa ...!
När vi kom till Stockholm regnade och blåste det som bara den ... riktigt ruskväder!
Kompisen ("M") o jag hade bestämt att vi skulle ta tunnelbanan direkt till Odenplan för att kolla in lite antikaffärer på Odengatan och Upplandsgatan.
Efter någon timme på resande fot var vi naturligtvis kaffesugna så vi letade reda på ett café och tog en kaffe och bruchetta där och hoppades att regnet skulle upphöra. (Jag hade kollat SMHI:s hemsida kvällen innan och inget regn utlovades där, så jag hade inget paraply med mig!) Något stärkta gick vi ut i rusket och vandrade Odengatan fram. Antikaffär efter antikaffär ligger det där och ingen öppnade förrän omkr kl 12 (kl var nu ca 10.30). Jaha, vad gör vi nu då? Vi bestämde oss för att ta tunnelbanan igen och åka till Carin & Carl, men som tur var kollade vi först om det var öppet. Ringer dit och får höra att butiken finns inte längre! Jaaahaaa, vad gör vi nu dååå? Jo, vi tar tunnelbanan till Gamla Stan och går där lite. Sagt och gjort! Va bra, sa jag till "M", då kan vi gå till Himlen Runt Hörnet. Jag var där i höstas men då var det stängt. Jag höll inte på att hitta dit (jag letade nämligen vid fel torg , butiken ligger vid Kornhamnstorg och vi klev av vid Mälartorget) men till slut fann vi den. "M" hade också sett en affär i somras (som också var stängd då) som verkade mysig. Vi gick och gick, men hon var osäker på vart den låg. Till slut råkade vi komma fram till den, men den var stängd nu också! Vi går efter Västerlånggatan och jag säger till "M" att, "jag var in på en jättemysig liten butik i höstas, och den ligger på en tvärgata till Västerlånggatan, vi går dit"! Den lilla butiken heter Kungens lilla piga och där köpte jag en galge i metall och en brödduk (från Ib Laursen) till mitt fat som jag köpte på Solgården.
Jaaa .... det var faktiskt allt (förutom en ögonmakeupremover) som jag fick med mig hem från Stockholm!!!
Vi skulle åka med maken hem och hade bestämt att vi skulle träffas vid 5-tiden. Vid halv fyra-fyra var "M" och jag helt slut! Ringde maken och sa att vi vill åka nu! Han var inte riktigt klar med jobbet ännu så jag sa till "M" att nu går vi och sätter oss någonstans så bjuder jag dig på ett glas vin!
Jaa ... så var det med den "stora" shoppingresan till huvudstaden ... tacka vet jag "små" shoppingresor då man får något med sig hem!!!

Mina fynd från Stockholm


Kramar Christina

3 kommentarer:

me and alice sa...

Hej hej!
Vad synd att alla butikerna var stängda. Är det inte typiskt? Det var likadant sist jag o Alice var i Stockholm. Då hade Ambiance stängt hela den veckan...
Du fick med ett par fina saker i alla fall. Galgen var underbar!
Älskar din kaminspegel du köpt hos smultrongården... den är sååå fin. Vill också ha en sådan.
Tack för dina fina ord i din kommentar. Det värmde.
Ha en trevlig Lördag kväll
kram Susanne

maritha sa...

Låter lite som om vi inte hade det trevligt i Sthlm, men det hade vi trots regn, blåst och stängda affärer. Det finns ju många ställen man kan slinka in och värma sig. Kul att bara gå och titta och insupa storstadslivet.
hälsn
Hon som var med.

TANKAR TAR TID sa...

Jag menade inte att det skulle låta som om det bara var "bedrövligheter" men inser att det gör det nog. Nej, vi hade det trevligt trots allt. Ett trevligt sällskap gör att man kan stå ut med det mesta.
Christina