24 oktober 2011

Spanien - andra veckan

I slutet av vår första vecka i Playa Flamenca kom två av våra söner ner. Det var en konstig känsla att åka och hämta dem på en flygplats i utlandet.

De ville mest bara sola och bada på dagarna men en fm var det ganska mulet så vi frågade om de hade lust att göra en utflykt.

Vi hade hört av dem som vi hyrde huset av att det fanns ett speciellt ställe några mil söderöver som heter Mar Menor. Det är Europas största innanhav. Det är en smal 22 km lång udde som sträcker sig utmed fastlandet och bildar ett grunt och salt innanhav.Man har byggt en lång promenadpir (tror att den är ca 7 km lång) från ett ställe som heter Lo Pagan.Utefter piren ser man folk som står i vattenbrynet och kletar in sig med lera. Den ska vara välgörande för alla möjliga åkommor som ledvärk, reumatism, acne, sår och inflammationer mm. Dessutom så peelar den skinnet så den har en skönhetsbehandlande effekt också. Det var kul att se alla som gick efter piren, helt inkletade med lera, för att den skulle torka. Sedan gick de ner i vattnet och tvättade av sig ... verkade inte vara så lätt för de skrubbade sig ganska bra för att få bort den.Efter stora delar av kusten i de trakterna som vi var så utvinner man salt ut havet ... det gjorde man även här i Mar Menor.I Torrevieja ligger en stor saltfabrik och där finns ännu större högar med salt som ser ut som stora högar av snö nästan.I närheten av dessa saltbassänger i Torrevieja finns ett naturområde där Flamingos häckar. Det var svårt att få någon bra bild på dem för man får inte gå så nära dessa laguner där de håller till. Jag har bara en vanlig kompaktkamera och kan inte zooma in så att jag kan ta närbilder på långt håll.Det var kul att få se dem även om det blev på långt håll.

Resten av tiden som de var där ... de åkte hem på fredag em ... så åkte vi till en strand som heter Playa de Mil Palmeras. Vi fick åka bil i knappt en mil för att komma dit men det var det värt för den var så mycket finare än stränderna där vi bodde. Vid den här tiden på året så var det ingen trängsel utan man kunde spela strandspel och sparka fotboll utan att man störde någon annan. Strandförsäljarna fanns där men de var inte alls så påflugna som de kan vara på vissa ställen.När grabbarna hade åkt hem var det bara för oss att börja packa ihop och städa ur huset. Vi handlade det sista som vi skulle köpa med hem ... vi hann t o m att gå på marknaden på lördagen ... och på söndag fm styrde vi bilen norröver för att börja hemfärden. Nu var ju inte semestern slut med det för vi hade flera saker inplanderade under resan hem.

1 kommentar:

Sallys hus sa...

Hej hej!
uunderbara bilder..;)
Kan tänka mig att det kändes konstigt att hämta dem på flygplatsen....helt plötsligt är de alltså så stora att de tom flyger själva...hu jag vill nog inte att mina barn ska bli äldre nu...vill beehålla dem som de är nu...;)
Tack för dina gulliga ord om vår pool.
Under ettiketten pool kan du kika på bilder från första skoptaget...

Vi har valt miamipool. Vi hade pool från dem i vårt förra hus. Bra material i pumpar och detaljer.
Mitt råd är att satsa på någon av de stora bra. (min bror har byggt något billigt som inte funkar så det blir dyrt i slutändan) Miami och Folkpool har jag bara hört gott om. Poolkungen är stora men har sämre kvalitét på inlopp/utlopp mm i sitt standardutförande.
Vi hade förstås en grävmaksins kille som grävde och återfyllde.
Han var också väldigt duktig på hur rör och sånt skulle ligga i marken.
Stommen/trappen och linern har vi satt själva. Jag jobbar ju på en rörfirma så lite hjälp med rören har vi fått där. Sedan har vi haft murare till hjälp med muren. men vi har putsat den själva. Det var jätte kul..;)
Allt blir MYCKET dyrare än vad man kalkylerar med. Vi gjorde över med ca 22 lasbilslass fyllnadsmassor. Men vi hade väldigt sluttande tomt som vi fyllde upp.
Vi tänkte såhär:
Vi gör det här EN gång och då ska vi ha det som vi drömt om. Muren blev jätte dyr men det var det värt. Har man sett en mur framför sig är det svårt att tänka om. Vi valde också marktegel som är dyrare än trä.....vi har så himla mycket trädäck att olja o sköta redan...
Det är mycket jobb kvar men det värsta är ju gjort...;)
Oj nu blev det mycket text...hihi...det är bara att fråga igen om du undrar något....
Kram Katarina