12 oktober 2011

Resan ner till Spanien

Vi åkte som sagt lördagen den 10 sep på morgonen hemifrån. Vi hade förbokat första natten ... tycker att det är skönt att veta var man ska sova första natten ... i Danmark på ön Falster så att vi bara skulle ha en kort bit till färjan i Rödby. Vi har åkt till Skåne ett flertal gånger ... till makens kusin ... och vet ungefär hur lång tid det tar att köra dit. Det var bara det att vid den här tiden på året så var det mycket mindre trafik så det gick fortare än vi hade räknat med.
Vi kom fram till Danmark på em och funderade på om vi skulle strunta i att stanna där och fortsätta istället. Men det kändes inte kul att bara kasta ca 1 000 kr i sjön och att sedan få betala ett rum någon annanstans också. Så istället tog vi en tripp ut till Mön och tittade på de fantastiska kalkstensklipporna där. Tyvärr fick man inte gå ner på stranden pga rasrisk eftersom det hade regnat så mycket.
Man kan se på bilden ovan att det finns nästan ingen strand kvar.

Nästa dag, som var en söndag, ville vi komma iväg så fort som möjligt. Det var bara det att frukosten började senare eftersom det var helg så vi fick vackert vänta till kl 8 med att äta. Det tog ca en halv timme att köra till färjan och det kom en nästan på en gång, så där hade vi tur!
Väl över på den Tyska sidan tänkt vi "att nu kommer det att kunna gå undan" men ack vad vi bedrog oss. Det var vägarbeten undan för undan och till råga på allt hamnade vi i ett av de värsta oväder vi varit med om. Det hällregnade, åskade och blåste så att på ett ställe fick vi stå still i över en halvtimme för det var träd på vägen och vattnet hann inte rinna undan.Vi hade räknat med att stanna för natten söder om Frankfurt men vi var tvungna att stanna norr om staden i stället. Då var klockan närmare åtta och vi var trötta och hungriga.

Nästa dag var bättre. Då sken solen och vi hade inte så lång väg kvar att åka i Tyskland. Väl inne i Frankrike gick det mycket bättre. Trafiken flöt på bra och vi tog oss ner till Nîmes till kvällen.
Ahhhh ... när vi klev ut bilen där var det alldeles ljummet och jag kunde plocka fram sommarklänningen ur resväskan och ha på mig när vi åt.

Dagen därpå var det lika vackert och vi kom snart in i Spanien. Vägarna där var lika bra som i Frankrike och inte var det så mycket trafik heller (beror på att det är ganska dyrt att åka på motorvägarna där så många väljer de mindre vägarna som går parallellt med dem).
Vi kom fram till Torrevieja på em och installerade oss i huset.


Så här ser det ut och som ni såg i förra inlägget så ligger det massor med hus efter gatan som ser nästan likadana ut.

Fortsättning följer ...

Kram Christina

Inga kommentarer: