16 mars 2011

Vårtecken vecka 11

Jag hann inte med att skriva om några vårtecken igår så därför gör jag det idag istället.

Här har det inte hänt så mycket med vårens framfart vad jag kan se. Det lilla som hänt är att snön har dragit sig undan ännu lite mer från hus och träd. Vägen hem till oss har börjat tina på vissa soliga ställen ... i skuggan är den fortfarande en riktig vinterväg.


(det här kladdet får jag gå i när jag är ute och går)

Jag såg att det började komma upp tulpanknoppar efter husväggen hemma hos min mamma som bor i det större samhället här en bit ifrån. Mina lökväxter ligger fortfarande och sover under ett tjockt täcke av snö i rabatterna.

Det som jag har märkt mest av att det är vår är alla somriga kläder och skor jag såg när jag och "M" var till stan i fredags. Sådant som jag ... här och nu ... inte har en tanke på att sätta på mig!!! Då skulle jag frysa ihjäl : ( .Vi hade under -10 grader här i morse.

En annan iakttagelse är alla vackra vårblommor som finns ... och har funnits ett tag, det är jag medveten om ... och som gör det mera uthärdigt när den "riktiga" våren tar så god tid på sig att komma hit ... att köpa i blomsteraffärerna.

Två av mina favoriter är pärlhyacinter och ...... kungsängslilja.Jag tycker att den är så fantastisk med sitt "rutiga" mönster som skiftar i olika nyanser.

Den första blommar fortfarande trots att det är över två veckor sedan jag köpte dem men den andra har vissnat ner, tyvärr!
Är det någon som vet om man kan spara den och plantera ut i trädgården och den kommer upp igen nästa vår? Jag bor i zon 5.

1 kommentar:

Nanna sa...

Stackars er som fortfarande har snö.. fy 17! Hoppas den töar bort snart för er!