08 mars 2011

Helgens mat

Som jag skrev i tidigare inlägg så kommer den här bloggen att ändra inriktning. Den kommer inte att ha inredning som huvudtema längre utan den kommer att handla om det som ligger mig varmt om hjärtat just för tillfället.

Just nu är jag inne i en period när jag tycker att det är kul att laga mat. Det går upp och ned med den lusten, men det går nog oftast upp ... tack och lov! *skrattar*
Jag letar ofta recept i tidningar och på nätet och jag har en del kokböcker också som jag hämtar inspiration från.

Jag prenumererar på olika mattidningar i perioder och spar dessa tidningar tills det svämmar över i tidskriftsamlare och på hyllor och i skåp. Men kruxet är att jag kan inte bara kasta dem utan jag måste titta igenom varje tidning för att se om det finns några recept som verkar bra och som jag river ur och sparar.
Nu har jag gjort en pärm som jag sätter in dessa recept i och när jag lagat rätten och den är bra så flyttar jag över den i mina receptpärmar för att kunna laga den igen. Omständigt kan det låta men för mig funkar det bra. *skrattar*

Just nu har jag en prenumeration på "Lantliv Mat & Vin" ihop med min vanliga "Lantliv". I helgen lagade jag några rätter från den och jag måste säga att det var kanongott alltihop. *ler* (Maken instämde!)

I fredags åt vi:

- Färska fikon med laxmousse och drack citronkir till- Salamifylld fläskfilé (tog fläskytterfilé istället) med

- Rostad potatissalladoch drack 2009 Errazuriz Winemaker Selection Cabernet Sauvignon Shiraz till, som tidningen rekommenderade.
I söndags lagade jag också mat från samma tidning.

Först blev det en improviserad förrätt med laxen som var kvar från i fredags. Sedan åt vi:

- Chorizo- & rotsaksfylld kyckling- GourmetpotatismosTill det drack vi 2009 Masi Modello delle Veneto, rekommenderat av tidnigen det också.

Bilderna gör inte maten rättvisa ... det smakade fantastiskt gott ... och det var dessutom väldigt enkel mat att laga.

Kram

Christina

1 kommentar:

Nanna sa...

Jag är PRECIS likadan som du när det kommer till recepten så gissa om jag blev glad att läsa att det fanns en till som jag! Jag har precis avslutat min prenumeration på Allt om Mat och var lite småbesviken på den på de sista nummerna. Inte så mycket "oh-det-där-låter-gott-recept". Har varit flitig köpare av Matmagasinet men det är likadant där. Elle Mat & Vin gillar jag däremot hela tiden och har fått en prenumeration av mina svärföräldrar på den. Men just nu känner jag att jag måste "laga och baka" undan en hel del av den stora hög recept som finns. Hur ofta provar du nya recept?