18 januari 2010

Skåpet

Det här gamla skåpet hade stått ute i en bod ända sedan maken och jag köpte den här gården. På senare år har jag sagt många gånger att jag skulle vilja ta in det och ha det istället för bokhyllan vi hade.


I somras fick jag som jag ville och maken och våra söner bar/sköt/drog ut det ur boden och ställde det på logen för att vi skulle kunna göra rent det. Skåpet var alldeles svart av sot och vi (läs maken) fick verkligen ta i för att få det fint. Jag försökte först med såpvatten men det gick inte så vi fick ta till starkare medel, såsom Swipe.
Sedan var frågan den ... ska det målas eller inte? ... men jag sa hela tiden att jag tyckte att det skulle vara som det var fastän maken var tveksam. Men nu är vi överens om att det var riktigt att inte måla det. Jag tror att det hade blivit "förstört" om vi hade gjort det och mist all sin charm.

När vår yngsta son fyllde år på eftersommaren och hade några kompisar här så passade maken på och bad dem att de skulle hjälpa honom att bära in det. Det är jättetungt och de var fem stycken för att klara av det.


Jag är sååå nöjd och tycker att det blev jättebra. Det är stort och rymmer jättemycket. Tyvärr kan jag inte bara ha fina saker i det för syns skull utan måste ha det för praktisk förvaring, men det gör inget. Jag låter den ena dörren stå lite på glänt så att man ska undra över vad som finns därinne. *ler*


Det gamla låset är helt fantastiskt att se. Man kan fundera hur de fick ihop det och fick det att fungera förr.Kramar

6 kommentarer:

Susanne sa...

verkligen ett fantastiskt fint skåp..Tur du inte målade det tycker jag,,fint som det är..Hej från fare

Lilla Lycksta sa...

Hej Christina!
Hittade hit via inredningsbloggar. Vilket fint skåp du har. Tycker också att det var helt rätt att låta bli att måla det. Ha en fin vecka.
Kram Camilla

Hvita Hjärtat sa...

Jättecharmigt skåp! Tänk vilka ordentliga lås man hade förr, man undrar vad som har förvarats i skåpet genom åren...

Kram,
Jennie

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vilket vackert skåp! Vilken tur att du äntligen tagit dig i kragen och fått in det:)

Kram Annica

Lisa.L sa...

Hej ! men mamma mia vilket jätte vackert skåp du har dära :D underbaaart! kram Lisa

Bella sa...

Hej! Vilket fantastiskt fint skåp, jag tycker du gjorde helt rätt när du inte målade om det. Helt underbart, bra att du stod på dig.
Hej från Bella.