13 maj 2008

Pelargoner och andra blommor

Nu har en del av mina pelargoner börjat blomma. Jag har inte ställt ut dem ännu eftersom frostnätterna inte är över än.Den här sorten heter "Highfield attracta" ...... och den här "Rococo"

De två sista är vanliga pelargoner som man kan köpa överallt.Så här fina har mina minipenseér blivit ... de ser ut som stora styvmorsvioler ... de är helt underbara (man ser inte färgerna riktigt på fotot)Det här är en dubbel vitsippa som jag fick i den fina krukan av ett par vänner till oss.


Mina övervintrade Änglatrumpeter har fått fina gröna blad. Jag hade tänkt att kasta dem för de började blomma så sent förra året men nu har jag bestämt att de får vara kvar den här sommaren också.


Den stor blomman är en Potatisblomma som jag fick till mors dag för två år sedan. Den blommade inte så mycket förra sommaren men den ska få en chans till den här sommaren. Bakom den står några kryddor som har övervintrat på altanen och som börjar skjuta fart igen.

Jag var på Vv-möte idag igen och hade gått ner 0,8 kg igen ... trodde inte att det var så mycket för vi var på konfirmation i helgen och det var såå mycket gott att äta där.
Jag har varit ganska duktig på att vara ute och gå stavgång och det har nog hjälpt en hel del. Dessutom har jag klippt gräset ett par gånger under veckan som gått.

Kramar Christina

PS
Tack snälla "Dubbelörnen" för tipset på hur man får till inläggen så att de ser ok ut. Nu slipper jag sitta och svära och slå nävarna gula och blå i skrivbordet längre *skrattar*. DS

16 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

*skrattar*

Finns det en underbarare blomma än pelargon??!! Utanför Flen finns Ekenäs trädgård o de har specialiserat sig på pellisar. De hade 80 olika sorter förra året!! Du kan gissa vilken beslutsångest man får ;)

Vi hade faktiskt frost i natt här hos oss... brrrrr

Kramar

Gårdsromantik sa...

Pelargonerna ser precis ut som rosor och penseerna var ju ljuvliga!

Kram Maud

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken blomsterprakt! Vasen du fick av vännerna är ljuvlig:)

Kram Annica

Nettan sa...

Här blommar det minnsann, helt underbara bilder.
Sitter & suckar stort, har faktiskt INTE köpt en blomma än =0(.
Kram Nettan

My Lovely Things sa...

¨åh så fina pelargoner..tänk vad många sorter det finns!!

Åh grattis till viktnedgångern!!
kram anna

speglingar sa...

Härliga bilder på pelargonerna. De är mina favoriter. Det finns så många att välja på.Några medlemmar ur Pelargonsällskapet i Dalarna brukar komma till min butik någon gång på sommaren. I år kommer dom lördagen den 5:e juli. Kl.11-14.
Då är du välkommen.
Hälsningar Yvonne

Chatarina sa...

Vilka undrbara bilder på pelargonerna.

Lycka till med viktminskningen.

Må så gott
Chatarina

Kallholmen sa...

Hej,
vad underbart att se alla pelargonier. Jag har varit på vår mysiga handelsträdgård i Ursviken. En liten tant-träff där vi fick veta lite om årets "blom-modeller" Jag har verkligen ingen koll. Men mysigt var det.
Carolina.

Kristina sa...

jättefina bilder på pelargonerna. Min favoritpelargon är Mårbacka, jag har sex st i år.
ha en trevlig helg!

Kol&Rosors sa...

Härliga blombilder...

Ha det så gott & en bra vecka!
Kram / L-Lott

etthemivitt sa...

Hej!

Jag vill bara säga att jag har blivit så inspirerad av alla fina bloggar, och din är en av alla :) Så därför har jag startat en egen blogg nu. Har lagt till din blogg på min sida. Hoppas att detta är ok, eftersom att jag gillar den så mycket.


Ha det gott!
MVH Madde

Jennys vita drömmar sa...

Hej hej! Jo vi har öppet på söndag mellan 12-16, jag jobbar då så ta en titt in om du har tillfälle: )
Kramar Jenny

Zoey sa...

Pelargoner är vackra i nästan alla sina former och färger, änglatrumpet funderar jag på att skaffa i år men har inte kommit till skott än :D

Lilla Ugglebo sa...

Hallå där!

Vilka underbara blomsterbilder du tagit!
Älskar pelargoner...
har inte haft så mycket bloggtid nu på ett tag så här hade jag missat flera inlägg.
Vilka fina butiker du visar bilder från och man tackar för härliga inspirationsbilder från Sia.
Ha en mysig helg!
Kram Katarina

Monika sa...

Vilka underbara pelargoner!

Tycker det är så hemtrevligt med dessa blommor. Kankse för att jag förknippar dessa så mycket med Carl Larssons Sunborn. En inredningsstil jag alltid har älskat.

Hoppas du har det fint där mitt i försommaren. För det kan man väl säga att det är där du bor?! :o)

Kraaam

Monika

Dubbelörnen sa...

Har besökt Ekenäs Handelsträdgård utanför Flen. De har 100 olika sorter! Jag blev helsnurrig o visste varken ut el in *skrattar*. Köpte några mårbacka som heter Stora Hyttnäs. Ska åka dit i veckan o försöka handla utifrån en "färgplan" ;)

Kramar