26 februari 2010

Mållös

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta snart! Hur är det möjligt? Ska det varar så här?? Tar det aldrig slut???
Jo, jag talar om vintern och SNÖN!!! Det snöar IGEN! Har nog kommit en till två decimeter till i natt och idag. Jag fattar inte ... vad är det som har hänt ... är det jordens undergång ... domedagen?!

Jag har funderat mycket på vad som händer med alla våra vilda djur när det är så här. Hur klarar de sig? Vi, människorna, matar och försöker hjälpa till men det kan väl inte räcka?
Att de stora djuren tar sig fram och kommer åt att äta från buskar och träd man kan jag förstå, men de mindre, hur gör de? De kan ju inte komma åt buskar och markvegetation som de äter i vanliga fall. Hur tar sig en hare fram i den här djupa snön ... de kan ju inte bara följa alla plogade vägar.
Tidigare i vinter såg vi mycket spår i snön av rådjur och hare häromkring, men nu ser vi nästan inga alls ... vart har de tagit vägen?

Jag har tagit lite bilder på olika djur häromkring i vinter.Grannens häst står ofta på den här platsen längst ner i hagen. Idag tycker jag verkligen att han ser olycklig ut och önskar att han vore någon annan stans ... kanske i en hage med saftigt grönt gräs!Ett stackars rådjur som hade vågat sig fram för att äta lite av buskarna i åkerkanten.Sidensvansar (tror jag?!) som kalasar på äpplena som sitter kvar i äppelträdet.Domherre som kalasar på solrosfrön på marken och som fått lite snö på näbben.

Och till sist två djur som det inte är ett dugg synd om ... utan de har det hur bra som helst ... makens kusins hund, Caesar, som upplever sin första vinter i Skåne och där det kommer rejält med snö när det väl kommer ...... och så Fiffi, vår egen katt, som förundrat titta på när husse skottar av snö från altantaket. Hon har inte varit ute många timmar i vinter ... hon ligger helst på en madrass i källaren eller i sonens soffa där det är varmt och skönt. Det händer till och med att hon hellre går på lådan än går ut och gör sina behov!Jag avslutar med några bilder som jag tog här om dagen. Istappar som hänger från altantaket och de ger mig hopp ... för då har det varit dagsmeja och det betyder i det långa loppet att snön så sa..a..a..a..akta är på väg bort i alla fall ...Ser ni dropparna längst ut som har frusit till och stelnat innan de hann "släppa taget".

Kramar

3 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Riktigt härliga vinterbilder du fått till!

Kram
Annica

Vitt för själen sa...

Nemen lilla hästen..sååå söt.
Ja en sådan karaff är ju en dröm!!
Jag suktar efter en sådan där sifon. En i klart glas..ååå vill ha.
Hihi..må så gott/kram Sophia

"M" sa...

Ja, jag ha samma tankar som du. Stackars djur.Vi har rådjur som kommer gående på gatan i samhället...vad har de för sej alla djur...vart håller de hus? Och men blir nästan lite rädd. Klimatet....tanken om domedagen har slagit mej åxå....lite skrämmande. Angående fönstren...min man är återförsäljare av dessa fönster.....detta är helt underhållsfria kompositfönster. Skönt att aldrig behöva måla fönster.....det är så mycket annat som målas här...hihi...ha en bra dag.M