16 november 2009

Nää, nu blommar det!

För inte så många år sedan kunde man bara köpa tulpaner på våren. Helt naturlig, eftersom det är då de blommar.
Lite längre fram kunde man köpa dem till jul ... vilken känsla att få ha röda tulpaner på julbordet ... fantastiskt!
Nu kan man köpa tulpaner i alla tänkbara färger och former redan på hösten!

Jag har tidigare skrivit om att tulpaner är min favoritblomma ... men jag undrar hur det kommer att bli med det? Jag tror att den har varit det, dels för sitt utseende, men också för att den var lite exotisk genom att man bara kunde köpa den under en begränsad tid på våren. Nu har den mist lite av sin glans genom att den går att köpa nästan året runt.

Är det verkligen nödvändigt att man ska ha tillgång till allt alltid? Blir man inte lite blasé när man alltid kan få tag på allt och inte får längta efter en sak som bara finns under en begränsad tid?!
Det är lite som att ha julafton varje dag!!!
Och det gäller inte bara tulpaner. Semlor, vissa frukter och grönsaker, ja jag kommer inte på något mer just nu men det finns säkert massor med saker som var säsongsbundna tidigare men som man (nästan) kan köpa året runt nu.
Visst är det bra att nyttiga frukter och grönsaker går att få tag i året runt. Men det gäller ju inte tulpaner. Kan de inte få fortsätta att vara lite exotiska så att man verkligen kan få njuta av dem under en period och sedan längta tills de kommer tillbaka nästa år igen! *ler*
Jag har fler blommor som inte blommar när de ska!

För några år sedan fick jag en blå Potatisblomma till "Mors Dag" som jag sparade till året därpå. Den stod i matkällaren under vintern och jag vattnade den med jämna mellanrum. Till våren tog jag fram och planterade om den och den växte bra ... MEN ... den ville inte blomma ordentligt på hela sommaren ... det kom bara någon blomma här och där. Så till hösten hamnade den i komposten!

I år önskade jag mig en ny Potatisblomma, vit, som har blommat fantastiskt under sommaren. Nu vill jag gärna att den ska blomma lika fint nästa sommar igen, så i år försöker jag få den att överleva uppe i vardagsrummet (framför fönstret). Den började med att tappa nästan alla blad, men skam den som ger sig, så den fick stå kvar. Så började det komma lite nya friska, gröna skott och jag blev glad ... tänkte att den kommer nog att trivas bra här i rummet. Döm om min förvåning när det är ... blommor ...som kommer! Nu står den här med ganska många blommor på ... och med fler på väg ... men nästan utan blad.Kramar

4 kommentarer:

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Färska blommor inne är det bästa som finns!!O tlpaner är en av minna favvosar!!
Kraaaaaaam ♥

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilka vackra blomster du har!

Kram Annica

Renoveringsdags sa...

Jag älskar blommor!! Din potatisblomma var ju helt underbar!

//Renoveringsdags

DESIGN by B / Lantligt förälskad sa...

Hej! :-)

Jag vill välkomna dig till min nyskapande foto/inredningsblogg DESIGN by B. Hoppas du kikar förbi & glöm inte börja prenumerera. För snart kommer nya fräscha julfoton.

Kram Benita