09 september 2008

Bilder från vår semesterresa genom delar av Europa

Här kommer lite bilder från vår semesterresa. Jag har avvaktat med att lägga ut bilderna för jag väntar på bilder från makens kusin men jag har inte fått några än så jag visar de jag har i alla fall (om du läser det här "K" kan du väl maila över bilderna så fort du får tid :)!)


Första övernattningen var i München där vi var en kväll och ca en halv dag. På kvällen var vi och åt på Augustiner Restaurant. Det är en stor restaurang/bierstube med genuin tysk stämning. Den rekommenderar jag verkligen om ni ska till München någon gång. Dagen efter tillbringade vi på stan med lite shopping innan det var dags att åka vidare.


Bild från gågatan i centrum.


Nästa övernattning var inte bokad utan vi skulle försöka hitta ett trevligt ställe i Alperna att stanna vid. Det blev vid en liten ort som heter Steinach. Typiskt alphotell med massor av blommor på balkongerna.


Hotellet vi bodde på.


Sedan gick resan vidare till Malcesine vid Gardasjön i Italien. En jättemysig liten stad vid foten av Monte Baldo. Staden är tydligen ett populärt semestermål för italienarna själva. Den är inte så turistaktig utan känns mer genuin trots att där finns de vanliga försäljarna av turistprylar och turistmatställen men även vanliga butiker och restauranger.
Vi stannade där i fyra nätter och det var ganska lagom för staden är inte så stor så på den tiden hinner man se det mesta. Kan också varmt rekommenderas.


Mysiga innergårdar och gränder.


Fantastisk balkong med fågelbur och infarten till vårt hotell.


Vy över stan från båt och över hustaken sett från tornet på borgen.


Efter Malcesine styrde vi kosan söderut, men maken och jag fick inte reda på vart vi skulle, det skulle vara en överraskning för oss. På väg till det hemliga målet stannade vi till i Verona. Romeo och Julia´s stad. Vi var och tittade på balkongen som hon stod på och vi var inte själva där som ni ser!


Julias balkong och Julia själv (som ni ser är hennes bröst blankare än resten av statyn och det beror på att det betyder tur i kärlek när man tar på dem).


På väggen in till gården har folk skrivit sina namn och det finns telefoner så att man kan ringa till sin kära om man inte är där i sällskap.


I Verona ligger också den berömda romerska arenateatern där man ger operaföreställningar (det skulle vara en dagarna efter vi var där).


Till slut hamnade vi på en bondgård, Antica Torre, ute på Italienska landsbygden. Och det var en upplevelse att bo så. Det var inte så att vi deltog i arbetet på gården - det såg vi inte alls - utan vi var där på em/kvällen och tog det lugnt och slappade vid poolen. På dagen gjorde vi utflykter, bl a till Ferrari museet i Maranello och till den närliggande staden Salsomaggiore Terme och dess marknad. På kvällarna njöt vi av mammans mat och den var helt underbar, det är nog bland det godaste jag har ätit i hela mitt liv!
De såg ut som om det fanns ett litet intresse för inredning där, i alla fall utomhus, för de hade fixat till det lite ute vid matplatsen.


Gården består av flera hus som man bor i.


Inredningsbilder utomhus!


Det finns en liten inredningsbutik i Salsomaggiore Terme med det var naturligtvis stängt för siesta när vi var där.


Därifrån åkte vi mot Comosjön. Men vi stannade bara för lunch där.


Det är en helt fantastisk utsikt över sjön när man tar sig upp från staden Como upp till Autobahn.


Som jag skrev innan resan skulle vi hämta vin i Turckheim, i Alsace. Eftersom vi har bott där en gång tidigare och det är en väldigt liten ort valde vi att bo i Colmar nu. Det är en mysig stad med korsvirkeshus och fina skyltar på husen och blommor i överflöd.


Korsvirkeshus och blommor i överflöd både på stan och på privata balkoner.


Skylten utanför hotellet vi bodde på.


Nu kändes det som om vi var på väg hem och det var lite tråkigt för jag ville inte att det roliga skulle ta slut, man lever ju i en låtsasvärld när man är ute och reser på det här viset.

På väg till nästa övernattning stannade vi i Metzingen, där det ligger en stor outlet med bla märken som Boss, Ralph Lauren, Lacoste m fl. Det är massor med affärer där och man visste inte vart man skulle gå åt för håll. För att hinna gå igenom alla skulle man behöva vara där en hel dag! Vi hade några timmar på oss bara.
När det var dags att stanna för natten valde vi staden Würzburg som visade sig vara en fin gammal stad med mycket att se. Vår tid var begränsad men en liten tur hann vi med på dagen innan det var dags att fortsätta norrut.
Jag hann bla med att köpa ett radband i ett stånd utanför domen. Jag hade letat efter ett under hela resan och var jätteglad att jag äntligen hittade ett.


Fästningen Marienberg och domen St. Kilian.


Sista anhalten, innan det var dags att åka hem, var Hamburg. Vi har varit där flera gånger förut, både under sommaren och vintern (julmarknad). Den här gången ägnade vi dagen till att gå i affärer, det var rea överallt och det kändes som om man kunde göra riktiga fynd. Problemet var bara att det var ca 35 grader - i skuggan - så man var inte så på hugget som ni förstår! Lite kassar fick vi trots allt med oss hem.


Sjön Alster som ligger i Hamburgs centrum och med shoppingen runt omkring.

Efter det var det bara att ratta bilen norrut igen och åka hem till Sverige igen. Trots allt kändes det ganska skönt att komma hem. Fast maken och jag tillbringade ytterligare ett par dagar hos "kusin" innan vi åkte hem till oss. Vi hade några fina dagar vid havet vid Skånes sydkust och kvällar ute på "kusins" uteplats med god mat och dryck som avslutning på en oförglömlig resa.
Tack "K" och "C" för en underbar semester och ett fantastiskt trevligt sällskap!


På vägen hem stannade vi till hos Flickorna Lundgren på Skäret för en fika. Jag har velat åka dit länge med det ligger inte efter vägen hem men det fick bli en avstickare dit den här gången och det är jag glad för.
Kramar

Christina

Om ni klickar på de markerade orden hittar ni lite extra information om de platserna.


PS
Den som följer min viktminskning såg att jag lyckades hålla vikten under resan och det tycker jag är en bedrift med tanke på allt gott jag har ätit och druckit under dessa veckor.

5 kommentarer:

Stina sa...

Hej!

Härliga semesterbilder...var på en liknande resa för många år sedan, men på motorcykel. Ner till Venedig och vände...åkte Gardasjön norrut...helt betagen av vyerna.

Stina som åxå bor i norra Västmanland :))

Floras Kulle sa...

Men vilken härlig resa! Lite lustigt, vi var i München på vår första utlandsresa på åtta år, bara för ett par veckor sedan! Augustiner Bierkeller på gågatan är vårt "stamställe" sedan många år (förr åkte vi varje år), och vi lyfte inte rumporna från Augustiners bänkar många gånger under de fem dagarna vi var där...
Jättefina bilder du tagit!
Är det inte typiskt med den där siestan? Precis när man hittat en spännande butik som man vill besöka! Och så står man där och dreglar utanför skyltfönstret, och man vet att man nog aldrig kommer dit igen...
KRAM:
Annette

Dubbelörnen sa...

Vilken ljuvlig semester! Har noterat alla platser o allt du skriver för vi planerar nästa vår en resa till Como med omnejd.

Kram

Anonym sa...

http://sabinadurebrandt.blogg.se/2008/october/80-tal-sa-ser-jag-ut.html#comment

hahaha

Lyck-Annas sa...

Vilken härlig resa du har gjort!