22 augusti 2011

Snart ...

Om några veckor kommer jag och maken att vara här ...Vi har hyrt ett hus i Torrevieja i Spanien av en familj vi känner. Huset ligger lite utanför Torreveija, i Playa Flamenca, och vi ska vara där i två veckor. Den andra veckan kommer två av våra söner ner för att vara där tillsammans med oss. Tyvärr kunde vår tredje son och hans familj inte följa med. Men om det här verkar bra är det inte omöjligt att vi hyr det igen och då hoppas vi att vi kan vara där alla tillsammans.

Så här ser området ut där huset, ...... som ser ut såhär, ligger.Jag hoppas att vi inte går bort oss och inte hittar "hem" efter en dag på stranden. *ler*

Maken och jag ska åka bil ner ... ja, jag vet, det låter inte klokt ... det är 331 mil raka spåret ner ... men vi har bestämt att vi ska göra det den här gången. Vi skulle egentligen ha åkt på bilsemester i Europa med makens kusin i somras men vi valde att göra den här resan istället. Vi har valt att göra så för att, dels göra resan i sig till en semester (vi kommer att vara borta i totalt ca 3,5 vecka), dels för att kunna ta med oss saker hem.
Eftersom vi är vinintresserade räknar vi med att köpa med oss en del vin hem. Vi kommer tydligen att passera området där man tillverkar cava mmmmmm...
Sedan vet man ju inte vad man ramlar över på vägen ... *skrattar* ... hoppas bara att det är något fint! Som t ex skor el väskor, gamla saker från någon loppis i Frankrike, något gott att äta ... ja, det finns hur mycket som helst att hoppas på.

Om det är någon som har varit där i området är jag jättetacksam för tips på utflykter, mat och annat som kan vara bra att veta.

Kram Christina

2 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Härligt med sol o värme, mixat med god mat o vin ;).

Låter som en bra idé med bilresan. Vi har också planer på att någon gång bila ner till vårt älskade Languedoc. Inte helt fel att kunna fylla bilen med "godis".

Önskar er en skön resa

Dubbelörn sa...

Såg först nu din kommentar inne hos mig.
I Nimes finns en fantastisk romersk akvedukt Pont du Gard.

Ni kan även stanna till vid ostronodlingarna i området fr Sête ner till Agde. Det är här vi brukar hålla till.

Marseillan som är vårt paradis, ligger vid havet, med fantastiska restauranger där ni kan frossa i skaldjur.

Pézenas är också värt ett besök. En mysig stad med mycket historia.