28 februari 2011

Jag känner att jag lever ...

I går var jag på mitt livs första yogapass. Det skulle egentligen varit det tredje men jag har varit krasslig och inte orkat gått på de två första.
Och vad ska man säga om det ... yoga ... ja, inte var det som jag trodde i alla fall. Hade nog föreställt mig att det var något som skulle gå vääääldigt låååångsamt med medvetna rörelser, men det var det inte. Nu var det ju en bit in i nybörjarkursen som sagt men så mycket har de väl inte hunnit gått igenom på två gånger så att de hade fått upp en sådan fart! Nu var ju inte alla rörelserna så snabba. Men en del hade jag fullt skubb att hänga med i och förstå vad det var för muskel som jag skulle sträcka och tänja och vilka som skulle vila. För att inte tala om att man skulle hinna med att tänka på andningen och på att inte spänna sig samtidigt *PUH*

Jag kände redan i går kväll när jag gick och lade mig att det spände och drog i vissa muskler, framför allt i benen (låren). När jag vaknade i morse kände jag efter innan jag gick upp om det gjorde ont men det var ganska ok! Men nu, fy fasiken vilken träningsvärk jag har ... i låren, armarna och ryggen!!! Så ja, jag känner att jag lever ...

Nu blir det ett uppehåll i två veckor för vår lärare ska på andra aktiviteter så jag kan redan nu förstå hur jag kommer att känna mig om tre veckor igen ... samma visa om igen ... !!!



Kram

Christina

26 februari 2011

"God mad o möen mad och mad i rättan tid"

Idag när jag stod och lagade lunch kom jag och tänka på det skånska uttrycket "God mad och möen mad och mad i rättan tid". Det är makens kusin i Skåne som brukar säga så och anledningen till att jag tänkte på det idag var att jag gjorde Danska "smörrebröd" till lunch.
Det har blivit något av en favorit här hos oss sedan vi har ätit det några gånger i Danmark. Vi har varit på "Gröften" på Tivoli, "Det lille Apotek" och "Lauras Kökken" i Köpenhamn tillsammans med kusin m familj.

Jag har gjort smörrebröd själv några gånger och favoriterna är leverpastej och rostbiff med tillbehör. Den här gången hade jag t.o.m. hemmagjord leverpastej.



Här kommer recepten om ni vill prova själva:

Lun leverpastej med bacon och gurka:

Grovt rågbröd
Leverpastej, grovmalen (inte sådan i plastburk som vi äter på mackorna annars)
Bacon
Saltgurka
Salladsblad
Krasse

Smöra rågbrödet. Lägg på salladsblad och "lun" (ljummen) leverpastej. Toppa med knaperstekt bacon och skivor av saltgurka. Om så önskas, garnera med krasse.

Rostbiff med remouladsås:

Grovt rågbröd
Rostbiff (2 skivor/bröd)
Salladsblad
Pepparrot (1-2 msk/bröd)
Krasse

Remouladsås (till 6 bröd):
2 dl majonäs
1 fintärnad ättiksgurka
1/2 finhackad gul lök
1 msk hackad kapris
1 msk finhackad gräslök
2-3 msk finhackad persilja

Smöra rågbrödet. Lägg på två skivor rostbiff, och klicka på remouladsåsen. Garnera med riven pepparrot. Om så önskas, garnera med krasse.

De smakar bäst med en öl och en snaps! ... och naturligtvis kommer båda från Danmark ... Carlsberg och Aalborgs Nordguld!!! *ler*



Det värsta efter en sådan här god måltid är att man får, som de säger i norrland, "paltkoma" dvs man blir mätt, trött och mår alldeles förträffligt! ... och att det tar några timmar innan man orkar göra något igen! ... *skrattar* ... men det är ju lördag och då har man väl rätt att vila lite och ta det lugnt, eller?!

Kram

18 februari 2011

Väskoman, jag???

När jag började blogga nu igen skrev jag att min blogg kommer inte bara att handla om inredning. Det var nog det som var felet förut ... att jag hade ambitionen att det skulle vara en inredningsblogg bara ... och som gjorde att jag lade av! Här händer inte tillräckligt mycket på den fronten för att det ska finnas något att skriva om regelbundet *suck**tyvärr*!!!
Så nu kommer jag att skriva om det som faller mig in och som är aktuellt för mig just nu. Med andra ord kan det bli om precis vad som helst! *skrattar*

********************************************************************************************

En av mina stora passioner här i livet är ... väskor! Så har det varit så långt tillbaka som jag kan minnas. En av de första väskorna jag köpte när jag började jobba var en Diorväska. De var omåttligt populära på den tiden ... jag talar om sent 70-tal och tidigt 80-tal ... och alla skulle ha en sådan!


(den ser ut ungefär som den här)

Nu har jag fastnat för en väska som jag sååååå gärna skulle vilja ha men den är för dyr tycker jag. Jag hade tänkt att jag skulle köpa den i London eftersom de är billigare där men det var ändå för mycket pengar för mig, ca 5 000 kr!
Det är den här väskan jag talar om ... en Mulberry Bayswater i svart.



Men ... den kostar för mycket ... den är egentligen för stor ... den väger för mycket ... den har inget foder ... men den är såååååå snygg!!! *suck*

Jag brukar kolla in Mulberrys hemsida ibland och sitta och dregla (ja, förlåt men ni förstår vad jag menar!) över deras snygga väskor och såg att det har kommit en ny lite mindre modell ... Small Bayswater Satchel ... och den skulle ju vara helt perfekt i storlek!



Det är ju bara det att den kostar, på deras hemsida, 800 euro!!! Jag som tyckte att den stora var dyr! Men jag behöver inte fundera på den ens för den finns inte i svart än och det är det jag vill ha!

Det finns en annan väska som jag tycker är ännu läckrare än Mulberrys ... men som är ännu mer ouppnåelig (heter det så???) ... och det är Hermés Birkin. Victoria Beckham har en sådan ... så då kan ni förstå att det är inget för en "vanlig" kvinna som jag. Skulle tro att den kostar omkring 35-40 000 kr! *puh*



Det är ju inte så stor skillnad mellan de bägge ... förutom priset då ...!

Maken och jag var till Sardinien i höstas och där hade de en väska som påminde om Birkin väskan och som kostade ca 65-70 euro (i riktigt skinn) och jag var tveksam till att köpa den då ... gissa om jag ångrar mig nu!!? Och det var inte en av alla dessa strandförsäljare som säljer kopior som hade den, utan det var en riktig butik. Hur kunde jag bara låta bli? Så här efteråt funderar jag på vad jag tänkte som inte köpte den men då tyckte jag att vi hade spenderat mycket pengar ändå och att det var onödigt att köpa den *grinar illa*.

Kram

16 februari 2011

Weekend i London, sista delen

När vi var i London så åkte/gick vi naturligtvis och tittade på sevärdheter ... det blev inte bara shopping som en del kanske tror ;o.
Det finns hur många som helst och vi valde ut några som vi ville se och förhoppningsvis kommer vi dit igen någon gång och kan se några fler.

Vi tog tunnelbanan till Westminster och klev ut rakt framför Big Ben ... en mäktig syn.



Vi gick kvarteret runt Houses of Parliament och det är nog det största hus jag sett någon gång ... helt otroligt maffigt med tinnar och torn.


(Ett litet hörn av denna enorma byggnad)

Vi fortsatte till Westminster Abby som ligger tvärs över gatan. Kyrkan där Englands kungligheter kröns och begravs. Vi gick inte in för kön utanför var ganska lång och det var kallt och blåsigt så vi kände inte för att stå där och vänta. Men kommer jag dit en gång till ska jag se den invändigt med!



Från där vi stod utanför kyrkan hade vi den här utsikten över både Big Ben och London Eye.



Vår promenad fortsatte mot Trafalgar Square men innan vi kom fram dit hade vi tänkt oss en visit hos premiärministern. Men han var nog inte hemma för grindarna var ordentligt låsta och det stod vakter utanför ... neeeej ... skojar bara ... men vi fick en glimt av 10 Downing Sreet i alla fall!



Efter det såg vi en liten uppvisning på Horse Guards Parade innan vi nådde fram till Trafalgar Square. Då frös vi så in i bomben att vi var tvungna att stanna till för en snabbfika och få i oss lite varmt kaffe/thé/choklad.



Styrkta av värmen inombords gick vidare till Piccadilly Circus. Oj, vad jag blev besviken ... jag hade förställt mig det som ett stort torg där man såg den stora reklamskylten på håll och ... ja, jag vet inte men det såg inte ut som jag hade trott! Det var litet och trångt och naturligtvis en massa byggnadsjobb som är i vägen.



Det är väl i stort allt som vi såg den dagen, men vårt promenerade var inte på långa vägar slut, för efter en god lunch på en Italiensk restaurang någonstans i Mayfair ... och besök på flera skjortbutiker efter Savile Row ... äldsta sonen har ett stort intresse för skjortor, slipsar och flugor ... så fortsatte vi mot Oxford Street igen för lite mer shopping ;o

En sak som jag varmt kan rekommendera om du ska till London det är ... HA PÅ DIG SKOR SOM ÄR BEKVÄMA OCH S..T I OM DE ÄR SNYGGA!!!

Jag skrev tidigare att jag inte hade shoppat något på Harrods eftersom det är så dyrt där ... det är inte alldeles sant ... jag köpte faktiskt tre brukar ...



thé ... som står i fönstret i köket.
De är goda alla tre men det jag tycker bäst om är ...



... Afternoon Special!

Kram

11 februari 2011

Oliver

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag blivit farmor ... Gud vad det låter gammalt ... tur att jag inte känner mig så gammal som det låter *ler* ... till en liten "Oliver".
Han anlände till världen den 13 oktober förra året. Han var en liten krabat men det har han tagit igen senare.
Det tråkiga ... för mig och maken ... är att han bor i Norge med sin mamma och pappa. Det är drygt 40 mil att åka dit och tar 6-7 timmar eftersom det inte är så stora vägar dit.
Jag har i alla fall fått träffa honom tre gånger redan och är handlöst förälskad! *ler*


(Nästan nyfödd och fortfarande på BB.)

Han är en snäll liten "gutt" och sover hela nätterna och äter som han ska. Han kräver en del uppmärksamhet men det tycker jag att man ska ge dem när de är så små som han är. Och när det är första barnet är det ju lättare att ge dem det.



Så här stor var han vid nyår. Som tur var hade jag sparat vår gamla "Baby Björn" bärsele, så att hans pappa kunde bära omkring honom i den när de var här. Även om han inte var så stor så är det tungt att gå omkring och bära på honom.


(I badet med pappa.)

Nu får jag inte träffa honom förrän det är dop i Norge till våren. Och innan dess så ska han flytta till en större och bättre lägenhet med sina föräldrar och så ska han in på en liten operation för att justera något litet fel på sin lilla snopp, stackaren!

Kram på er och ha en fin helg ...

09 februari 2011

Weekend i London, del 2

Ett "måste" när man är i London är väl att gå på "Det stora varuhuset" - Harrods.

Jag måste säga att det var en upplevelse. Både när det gäller inredningen i själva varuhuset som varorna de säljer där. I trapphusen vid rulltrapporna kändes det som om man var i ett Egyptiskt palats ... den heter "The Egyptian escalator" ... och där finns också en minnesplats för Diana och Dodi. Om ni vill se hur det ser ut där gå in på: www.harrods.com och klicka på Harrods 360 grader.



Det var mycket som jag skulle ha kunnat tänka mig att köpa i klädväg och även bland accessoarerna, framförallt väskor, om min plånbok hade tillåtit det. Men det var inte mycket jag skulle ha velat ha av det som fanns på heminrednings- och porslinsavdelningarna. Det var så pråligt att man nästan baxnade! Skulle tro att det är mycket araber och andra köpstarka människor som gillar den stilen som handlar där.

Ett annat "måste" är väl att dricka Afternoon Tea.

Vi hade bokat vårt på ett ställe som heter "Prism - Harvey Nichols City Brasserie" och som vi trodde låg i varuhuset med samma namn. När vi kom dit så frågade vi en av personalen var Brasseriet låg och hon såg helt oförstående ut. Hon hade inte hört talas om det och gick och frågade sina kollegor men det var ingen som visste. Hon var väldigt hjälpsam och ringde någonstans och kollade åt oss och det visade sig att det låg långt bort på ett helt annat ställe i stan. Vi var visserligen ute i god tid men inte så god att vi hade hunnit ta oss dit till den bokade tiden. Så kan det gå när man inte kollar på kartan i förväg!
Jaha, vad gör vi nu? Letar efter ett annat ställe där vi kan dricka vårt the. Det slutade med att det blev på Harrods till det dubbla priset (Harvey Nichols hade nämligen ett specialerbjudande under januari) och inte på långa vägar i så fina lokaler som där vi hade bokat men det smakade utomordentligt! Vi var så mätta att vi nästan rullade ut därifrån *ler*.



Ett tredje "måste" är väl att äta "Fish and Chips".

Vi hittade en pub alldeles i närheten av vårt hotell och vi gick dit, när vi hade packat upp våra väskor, för att äta lunch. Deras fish and chips var jättegod och ett stort glas öl ... en "pint" ... till, gjorde inte det hela sämre!



När jag är inne på avdelningen mat så kan jag nämna att vi åt middag på ett trevligt ställe som heter "Benihana". Det är en Japansk restaurang där kockarna lagar mat vid bordet och showar samtidigt. (Klicka på namnet så kommer du till deras hemsida)

Maken och jag är intresserade av whisky och vi hade fått tips på en liten butik i Soho som heter "The Vintage House". Det var en upplevelse ... de har många gamla flaskor, bl a en Macallan från 1926 som kostar drygt 35 000 Pund, dvs ca drygt 350 000 kr! ... men den var lite för dyr för oss ;o.
Vi köpte med oss en sort som vi aldrig hade hört talas om, men man måste ju chansa lite! *ler* (annars lär man sig ju inte något nytt heller).

Det blev ett långt inlägg det här så jag spar resten till nästa gång.

Kram

04 februari 2011

Weekend i London, del 1

Förra veckoslutet var jag, maken och den äldsta och yngsta sonen med respektive till London. Det var mitt första besök där och jag blev nog lite överväldigad av hur stort det är. Jag som bor på landet tycker att Stockholm är ganska stort men efter att ha varit till London så känns det som en ganska liten stad (för att vara huvudstad i alla fall!)

Vi kom dit på torsdag fm. och åkte på söndag em. så vi hade ganska gott om tid. Vi gjorde det som jag tror de flesta gör när de åker dit ... shoppade och tittade på div attraktioner ... och vi gick och gick och gick..........! Jag har nog aldrig gått så mycket under så kort tid i hela mitt liv. Nu ska ni inte tro att vi bara gick ... för dessemellan så tillbringade vi en del tid på tunnelbana och buss för att komma fram till ställena där vi skulle gå!!! Nu kan ni kanske förstå att jag upplevde staden som enormt stor.

Det andra som jag slogs av är hur mycket växter verkar betyda för engelsmännen (det hade jag i och för sig förstått redan när vi var i Skottland för några år sedan, men trodde kanske inte att det skulle vara likadant i en stor stad som London). Jag som själv älskar grönt och blommor lade genast märke till alla fina planteringar runt och på husen.





Den här lilla bakgatan som vi hamnade på ligger mellan Royal Albert Hall och Harrods (mellan Kensington Road och Brompton road) och där låg de minsta hus jag sett nästan. De var så smala att vi funderade på om man hade fått plats med en säng där ens en gång?!



Som ni ser så fanns det ingen snö där ... TACK OCH LOV! ... utan det var gröna gräsmattor och blommor som blommade både på marken och i krukor och lådor. Såg till och med några träd som börjat blomma men fick inget på bild, tyvärr.



De här bilderna är tagna i Hyde Park. Vi bodde på ett hotell som ligger på en tvärgata precis ovanför parken. Maken och jag så den från vårt hotellfönster. Hotellet var så där men för det priset som vi betalade var det ok. Det ligger jättenära tunnelbanans Central line och det var bra.

Kram