23 januari 2011

Tidlöst

Jag satt och rensade och sorterade bland mina gamla tidningar här om dagen. Jag sparar på dem i flera år ... i synnerhet mat- och recepttidningar men även inredningstidskrifter.

Jag hittade ett ex av "Vackre Hjem & Interiör" ... nr 1/2008 ... och bläddrade igenom det. Till min förvåning upptäckte jag när satt där och tittade, att det skulle kunna vara ett ex från i år. Samma saker som man visar där visas idag i magasin och finns att köpa i inredningsbutiker, både på nätet och "riktiga".

Min första tanke var ... "händer det inget inom den här inredningsstilen?" ... men vid närmare eftertanke så är det ju det som är hela poängen med den ... den är TIDLÖS! Det vi alla vill är ju att skapa ett hem inrett med saker som ser gamla och slitna ut ... vare sig det är gammalt el nytillverkat ... och som har en själ och som visar vilka vi är.

Så då är det ju helt ok att det är så ... men då kan man ju också fundera på om vi verkligen behöver alla dessa flashiga magasin av alla de slag om de visar samma saker om och om igen, år efter år?! ;o

Här kommer i alla fall några bilder ur numret:




Christina

18 januari 2011

Long time ... no see

Ja, det var ju ett tag sedan sist ;)

Jag har länge funderat på om jag ska börja igen ... har varit lite småsugen men inte haft den där riktiga lusten. Jag har kollat in lite vad som har hänt hos de andra bloggarna som jag brukade följa och de flesta verkar rulla på som vanligt.
Så jag tänkte att jag skulle göra ett försök och se om den där riktiga lusten kommer att infinna sig så småningom.

Naturligvis har det hänt en hel del sedan förra påsken när jag skriv det sista inlägget och om lusten infinner sig så skriver jag kanske lite om det.

Det största som hänt är i alla fall att jag blivit farmor till en liten "gutt". Ja, en liten pojke alltså, och eftersom de bor i Norge så ska man väl säga så. Han är drygt tre månader och det finaste som finns.

En annan stor händelse är att yngsta sonen flyttade hemifrån på eftersommaren. Så nu är det bara jag och maken kvar i det stora huset. Det gick riktigt bra att vänja sig vid att han inte bodde hemma längre ... man har ju hört historier om par som får väldiga problem när barnen flyger ut ... och maken och jag har det riktigt bra.

På inredningsfronten har det inte hänt mycket, ja inget alls skulle jag nog vilja säga, men planer finns nu när sonen flyttade.
Jag tror, att om jag kommer att fortsätta blogga, så kommer nog bloggen att handla mer om livet och allt som rör det än om inredning. En del kommer jag nog att skriva om det också ... förutsatt att det händer något här hemma som jag kan skriva om *ler*.
Jag funderade ett tag på att starta en matblogg istället men avstod från det så jag kommer nog att skriva lite om mat och dryck här också.

Så vi får väl se om det här gav mersmak.
I så fall säger jag väl ...

... på återseende!