26 januari 2010

Skänken

Skåpet är inte den enda "nya" gamla möbeln som har flyttat in i vårt vardagsrum.
Förra året köpte jag en ekskänk på Blocket för 500 kr som jag har fixat till.
Det uppstod ett problem när jag målade den. Den gamla ekfanéren "blödde" igenom den vita färgen så jag var tvungen att måla den fem till sex gånger innan jag var nöjd med resultatet.


Jag tog bort dekorationerna som satt mitt på dörrarna för jag tycker att den är finare så här, utan dem.
Pärllisten runt dörrarna och på överstycket är fantastiskt fin.



En annan detalj som jag älskar är den slipade spegeln. Och det gamla glaset som inte är helt felfritt ... underbart!



Som ni förstår så är jag jättenöjd med min skänk. Att den dessutom rymmer en massa saker gör den ju inte sämre.

Tyvärr har jag inge "förebild", glömde att ta en sådan, men ni vet ju hur de brukar se ut, eller hur?

Kramar

23 januari 2010

Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse från Hvita hjärtat. Jag är smickrad och väldigt glad över att jag har fått den och nu är meningen den att jag ska skriva vissa saker på min blogg och sedan ge den vidare till sju andra bloggare.

Nu är det så att jag
1.gillar inte sådana här utmaningar. Det gäller allt som liknar kedjebrev och sådana här utmaningar där man ska prestera något och sedan skicka vidare till andra.
2. inte är en så aktiv bloggare för tillfället (även om jag har skrivit flera inlägg den här sista veckan), så även om jag ville, skulle jag inte kunna skicka den vidare till andra för jag följer inga bloggar utan tittar bara sporadiskt in till några då och då.
3. tycker att alla som bloggar är förtjänta av utmärkelsen för "kreativa bloggare", för bara det att man har skaffat sig en blogg tycker jag är kreativt nog.

Jag hoppas att Hvita hjärtat och andra bloggare respekterar mitt handlande och inte tar illa upp när jag "tar emot" en utmärkelse på det här viset. Men jag har lovat mig själv att jag bloggar bara för att/när jag vill och tycker att det är kul. Jag vill inte att det ska kännas som ett tvång igen.

Jag vill i alla fall säga tack snälla för att jag fick den och överlämnar en liten blomma.



Kramar

19 januari 2010

"Himla" vackert!

En av mina favoriter när det gäller heminredning är "Himla".
De gör så fantastiskt enkla och vackra hemtextilier ... gardiner, dukar, lakan mm ... i underbara färger och material. Tyvärr är deras produkter lite för dyra för min plånbok.

Just nu trånar jag efter dessa gardiner till mitt vardagsrum ...


... jag tror att färgen skulle passa perfekt till de nya tapeterna.

Att kunna duka ett bord som det här ...


... eller ännu hellre det här, skulle inte heller vara helt fel.


Fick jag välja skulle jag inte ha något emot att ha ett rum som det här att ställa mitt dukade bord i också.

Här kommer några fler fina bilder ... titta och njut ...






Är det fler än jag som skulle vilja ha en sådan här säng ...?

Samtliga bilder är lånade från http://www.himla.se/

Kramar

18 januari 2010

Skåpet

Det här gamla skåpet hade stått ute i en bod ända sedan maken och jag köpte den här gården. På senare år har jag sagt många gånger att jag skulle vilja ta in det och ha det istället för bokhyllan vi hade.


I somras fick jag som jag ville och maken och våra söner bar/sköt/drog ut det ur boden och ställde det på logen för att vi skulle kunna göra rent det. Skåpet var alldeles svart av sot och vi (läs maken) fick verkligen ta i för att få det fint. Jag försökte först med såpvatten men det gick inte så vi fick ta till starkare medel, såsom Swipe.
Sedan var frågan den ... ska det målas eller inte? ... men jag sa hela tiden att jag tyckte att det skulle vara som det var fastän maken var tveksam. Men nu är vi överens om att det var riktigt att inte måla det. Jag tror att det hade blivit "förstört" om vi hade gjort det och mist all sin charm.

När vår yngsta son fyllde år på eftersommaren och hade några kompisar här så passade maken på och bad dem att de skulle hjälpa honom att bära in det. Det är jättetungt och de var fem stycken för att klara av det.


Jag är sååå nöjd och tycker att det blev jättebra. Det är stort och rymmer jättemycket. Tyvärr kan jag inte bara ha fina saker i det för syns skull utan måste ha det för praktisk förvaring, men det gör inget. Jag låter den ena dörren stå lite på glänt så att man ska undra över vad som finns därinne. *ler*


Det gamla låset är helt fantastiskt att se. Man kan fundera hur de fick ihop det och fick det att fungera förr.



Kramar

16 januari 2010

Sagolandskap

Det såg ut som ett sagolandskap här i veckan. I tisdags var det dimmigt och i onsdags var det massor med frost på allt. Hela naturen gick i en gråskala. Det var otroligt vackert.



















Kramar

15 januari 2010

Allt är som vanligt igen

Jaha, då var helgerna över för den här gången och vardagen ligger som ett grått täcke över allt.
Nåja, riktigt så illa är det väl inte, men nog blir jag lite låg efter all samvaro med familj och vänner och allt kalasande och festande. Alla andra har gått tillbaka till sina jobb och jag blev ensam kvar här hemma med "resterna" som ska plockas bort och stuvas undan. Till råga på allt så har jag blivit förkyld och snorar och hostar mest hela tiden.

Julen var "som vanligt", dvs umgänge med familj, föräldrar, svärföräldrar, syskon och syskonbarn. Och som vanligt mat, mat och åter mat. Känns som om man inte gjorde annat än åt och fikade hela tiden. Resultat känns i byxlinningen, så nu blir det till att skärpa till sig ett tag framöver.

Nyårshelgen var inte "som vanligt" den här gången.
Dagen innan nyårsafton hade maken och jag 20-årig bröllopsdag ... ja, vi tillhör de som gifte sig pga förändringar i änkepensionslagen ... annars har vi nog inte varit gifta idag över huvud taget!
"Vanliga" nyårsaftnar firar vi med fyra vänner. Vi turas om vart tredje år med att laga mat och bjuda på fest. Eftersom vi hade bestämt att vi skulle fira vår bröllopsdag i Köpenhamn så frågade vi vännerna om de ville följa med och fira den dagen och även nyår med oss där. Ett par följde med, men de andra paret ska åka till Thailand snart och tyckte att det blev för mycket med båda sakerna.
Däremot följde makens kusin och hans fru från Skåne med. Till saken hör att det är de som brukar fira nyår på "Radison SAS" i Köpenhamn . Det är ett stort nyårskalas där med ca 600 gäster i "the Ballroom". Så, man kan egentligen säga att det var vi fyra som följde med dem dit.

Eftersom det är en bit för oss att åka ner dit så fick vi bo en natt före och en natt efter hos "kusin". Så redan på kvällen började festandet med god mat och bad i tunnan.

Dagen efter i Köpenhamn var det lunch på "Bryggeriet" vid Tivoli och en stunds strosande på stan innan det var dags att åka tillbaka till hotellet och göra sig i ordning för kvällen. Maken och jag bjöd in vännerna på rummet för att skåla i champagne innan vi åkte till "Restaurang Aquamarina", en Italiensk fiskerestaurang, och åt en underbar middag med tillhörande vin. Kvällen avslutades på puben "Plaza Library Bar".


(ordspråk på framsidan av menyn på Aquamarina)

På nyårsafton blev det tid över för lite shopping på fm innan vi skulle träffas och äta lunch på "Det lille apotek". Ett måste om man är i Köpenhamn och gillar mat och dryck och vill ha det lilla extra därtill. Sedan var det taxi tillbaka till hotellet för att än en gång fixa till sig inför kvällens begivenheter. Även den här kvällen blev det till att skåla i champagne på rummet ... kan nog bli till en vana om man gör det för ofta *ler* ... innan vi gick ner för att lyssna på Drottningens tal till nationen och ... skåla i mer champagne ... och äta små kanapéer till.


(vårat bord på nyårsafton)

Efter det gick vi till vårt bord och åt en fyrarätters middag med vin till ... man fick dricka så mycket vin man ville och orkade så chansen att fyllna till var stor om man inte aktade sig. Strax före tolvslaget kom de med champagnen och kransekage till bordet. Vi tog den med oss upp till rummet för att skåla in det nya året där och titta på alla tusentals fyrverkerier som lyste upp natthimlen. Naturligtvis lyssnade vi på Jan Malmsjö när han läste "Nyårsklockorna" från Skansen också. Nämnas bör att vi bodde på 19:e våningen och hade en fantastisk utsikt över stan och vattnet.

Dagen efter, när vi hade sovit ut och fått i oss en rejäl frukost, (på hotellet var de förutseende och hade förlängt frukostöppet för alla som var trötta och ev bakis) styrde vi kosan mot Sverige och Skåne igen. "Kusin" körde en runda i Malmö för att visa våra vänner bl a Turning Torso och Västra hamnen och Zlatans hus. Efter en fika när vi kommit hem tog vi med oss våra vänner hemifrån och åkte ner till havet vid Mossbystrand. Vi brukar bada där på somrarna och det var en annorlunda känsla att gå på stranden när den var hård som betong och vattnet fruset i strandkanten. Kvällen avslutades med en underbar fisk- och skaldjursmiddag och ett bad i tunnan ... med toppluva på ... det var -7 gr ... igen.

Efter ännu en natt i Skåne var det bara att packa bilen och köra de 60 milen hem igen i blandad väderlek.

Och, som sagt, nu är allt som vanligt igen med det undantaget att jag har en bunt roliga minnen som jag kan plocka fram när det blir för tungt. Samt bilder att titta på och komma ihåg hur fantastiskt kul vi hade.

Kramar



PS
Det blev lite bilder i det här inlägget men det beror på att vi och de andra som var med finns med på nästan alla kort jag har tagit och jag visar inga sådana bilder här på bloggen.