29 april 2009

Vita blommor i min trädgård

Jag fortsätter på mitt trädgårdstema idag också med vita blommor ... tjatigt tycker ni kanske ... men det var roligt att leta efter fina blommor på nätet och att få drömma om att anlägga en fin trädgård. Jag upptäckte att det finns massor med underbara vita blommor och jag fick lägga band på mig så att listan inte skulle bli hur lång som helst ... den blev tillräckligt lång ändå ; o ..!

Vita blommor är fantastiskt fina tycker jag ... jag tyckte om vita blommor redan innan jag föll för den vita/ljusa lantliga inredningen *ler*. En rabatt med vita blommor känns så enkel och ren ihop med det gröna från bladen.


Akleja

(bild alltomtradgard.se)

Buskros

(bild odla.nu)

Malva

(bild odla.nu)

Dahlia

(bild odla.nu)

Vitpytta

(bild alltomtradgard.se)

Stockros

(bild tradera.com)

Fingerborgsblomma

(bild butik.odla.nu)

Riddarsporre

(bild tradera.com)

Klätterhortensia

(bild tradgardsrundan.com)

Fänrikshjärta

(bild butik.odla.nu)

Tusenskönor i gräsmattan

(bild flickr.com)

Syrén

(bild alltomtradgard.se)

Buskpion

(bild tradgardsportalen.se)


Vill passa på att önska er alla en trevlig Valborg. Försök att njuta av det vackra vädret, som det verkar som största delen av Sverigen ska få, nu i helgen och samla krafter inför kommande vecka. Ikväll ska vi väl alla ut och sjunga "Sköna Maj välommen till vår bygd igen, ..." eller hur??! *ler*

Tack till alla er som kikar in här hos mig trots att jag ibland tycker att jag inte har något att skriva om och tänker att det här är det ingen som vill läsa. Vi har väl alla våra bloggsvackor och kan inte ligga på topp hela tiden.

Kramar

Blå trädgård

Idag tänker jag visa er lite bilder på blå blommor som jag skulle vilja ha i min trädgård. Det är rent önsketänkande och jag vet inte om de klarar växtzonen jag bor i eller om de passar att odla här. De är helt enkelt blommor som jag tycker är vackra att se på.


Näva ...

( bild www.alltomtradgard.se)


... blomman för dagen ...

(bild sv.wikipedia.org)


... ormöga ...

(bild svt.se)


... bolltistel ...

(bild www.byggahus.se)


... klematis ...

(bild www.alltomtradgard.se)

... kantnepeta ...


(bild www.flickr.com)


... storklocka ...

(bild www.odla.nu)

... riddarsporre ...

(bild www.tradera.com)

... äkta stormhatt ...

(bild norsjotradgard.net)

... akleja ...

(bild sv.wikipedia.org)



Och många fler som jag inte kommer på just nu.

Dessa blå blommor skulle jag blanda med vita och rosa/rosaröda blommor i rabatter och anläggningar runt om i hela trädgården. Det skulle se ut som i de reportage som man kan se i tidningar där allt ser ut som om det har växt där i hundratals år och ingen rensar eller gör något åt blommorna utan de "bara" frodas och trivs med varandra.

Önsketänkande var det, ja!

Kramar


28 april 2009

Före - efter bilder ...

... fast inte sådana som man oftast ser ... på renoverade hus och lägenheter eller ommålade möbler. Nej, det här är före - efter bilder från min trädgård.

I helgen var det vackert väder som man hade lovat och jag tog mina redskap och gav mig ut och rensade i rabatterna. Skulle ha gjort det förra helgen men då var det ju ingen värme och blåste "småspik".









Som ni ser så blev det lite skillnad!

Förr tog jag alltid bort gamla och vissnade växter på hösten så när våren kom var det inte så mycket att göra ... mest bara lite finrensning. Men så lärde jag mig att man bör låta växterna stå över vintern eftersom det gamla både skyddar och göder dem.

Till min hjälp har jag den här "apparaten" ... en minihäcksax och kantklippare (ett tillbehör som inte är med på bilden). Den är helt suverän när man ska klippa lavendeln och putsa till ölandstoken. Den tar inte grova grenar utan då får man använda sekatören istället



Som alltid när någon i familjen är ute och gör något, får vi sällskap av Fiffi. Hon är nyfiken och kelig och kommer och kollar vad vi gör och kryper intill en och knuffar på en när man ligger på marken och rensar eller håller på med annat.



Mitt i alltihop så fick vi en kvarts bakdel av en gris som skulle tas rätt på. Som tur var var den så gott som färdigstyckad, bara lite putsning behövdes, och maken tog hand om det och jag sprang in mellan varven och packeterade och lade i frysen. Så nu har vi grillkött till sommaren ... mmmmm!!!



Som alltid, när jag håller på med sådant som är utöver mina vanliga dagliga rutiner, så talar min kropp om för mig att sluta! Men ska det bli något gjort får jag ta den smällen och låta kroppen vila ett tag innan jag kan börja om på ny kula! Det är så mitt liv är nu och det får jag leva med, tyvärr : (

Kramar

27 april 2009

Veckans vårtecken

Temperaturen ute (överst på termometern) i skuggan vid niotiden på morgonen/fm visar ...


Vitsipporna blommar för fullt ...


Gullvivorna blommar också ...(i alla fall den mot stenen) ...


Pionen har skjutit upp sina första skott ur marken ...


Nässlorna är späda och fina och bör plockas nu om man vill göra nässelsoppa ...


Lupinerna har kommit upp en bra bit ...


Det är stora blomknoppar i lönnen ...


Rosen som växer vid väggen har t o m fått blad ...


Vinbärsbusken har också fått blad ...


Sist ... ett säkert vårtecken ... skillnaden mellan dag- och nattemperaturen ...



Kramar

26 april 2009

Kortlivad

Tyvärr var mina blomstergrupper inte så långlivade.
Den vackraste, den med irisen i, har jag redan fått kasta. De andra står ännu fast jag har fått plocka bort en del blommor i dem.

Jag hann i alla fall med att ta kort på irisen innan den dog. Den stod bara i ett par dagar men den var otroligt vacker när den blommade ut.






Kramar