28 april 2008

Böcker och hjärtan

För en tid sedan skickade jag efter tre böcker från Amazon i USA. De var tre av böckerna som jag hade som inspirationsböcker och som låg i listen på bloggen ett tag.
Det lustiga är att när jag beställde dem från USA betalade jag knappt 400 kr för alla tre, inkl frakt, men om jag skulle ha beställt dem från Bokus hade de kostat nästan 550 kr.



Den första tycker jag är sådär ... men de två sista är riktigt fina att bläddra i ... mycket fina bilder. Jag har inte läst dem ännu ... bara skummat igenom dem ... men de verkar intressanta att läsa också.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ni vet att jag tycker om hjärtan. Det skriver jag ju i listen här bredvid.
Jag har länge tänkt att jag skulle göra några stora hjärtan och sätta upp på väggen ute på boden bredvid vårt hus ... men jag har inte kommit på hur och av vad jag skulle göra dem. Jag har funderat på taggtråd ... men det har jag ingen ... och det verkar lite "vasst" att hålla på med. En dag när jag tog min stavpromenad kom jag på att jag skulle plocka kvistar som satt i dikeskanten efter vägen och göra hjärtan av dem. Sagt och gjort ... jag tog sekatören och gick dit och klippte kvistar ... jag vet inte vad det är för växt men den har inga skott utan är bara helt slät och rak ... och det var så jag ville ha dem. Det var inget problem att tillverka hjärtanen av kvistarna men det var värre att få dem att behålla formen . De har legat i press ute i några veckor och nu har de format till sig så att de gick att sätta upp. Jag hjälpte till lite genom att sätta spikarna så att de formade till sig.



Som ni ser är väggen inte vidare vacker men den här delen av boden ska rivas så småningom.

Det är skönt att höra att det inte bara är jag som har problem med inläggen på bloggen. Jag tycker att det är synd att det ska behöva var så och att de inte kan göra något åt det.

Kramar Christina

27 april 2008

Blogg

Är det fler än jag som tycker att det krånglar när man ska göra inlägg?

Mellanrummen (radavstånden) mellan bilder och texter försvinner när man publicerar sina inlägg fast de finns där när man sparar dem.

Texten hamnar inte där man har sparat den utan vid sidan om bilden (som längst ner i mitt senaste inlägg).

Texten "klumpar ihop" sig i vissa stycken (som i mitt förra inlägg, andra stycket) . Det är som om radavståndet blir mindre helt plötsligt.

Är det någon som kan några knep eller kan tala om vad jag gör för fel, så snälla, skriv en kommentar om det eller maila till mig.
Jag håller på att bli vansinnig när jag ska skriva min inlägg och de inte blir som jag vill ha dem :(

Kramar från en smått sur Christina

PS
Naturligtvis blev det här inlägget helt perfekt *ler*

"Jätteloppis"

Igår var "M" och jag till Västerås på "Jätteloppis" i ABB Arena.
Det fanns mycket saker men inte mycket som tilltalade oss.



Jag var på jakt efter en fin ask att ha mina smycken i ...



... och en kanna i porslin.

Dessutom hittade jag den här söta flaskan men porslinslock.



Efter loppisen bar det av till Mc Donalds för en snabb lunch ... Kycklingsallad (blev inte så många "points", tack och lov, ... måste ju tänka på sånt nu också :( ) ... och vidare till Country House.







Det finns så otroligt mycket fint där och den här gången köpte jag brickbordet som ni såg på bilderna ovan och dessa två små klämmor.














På ett ställe som heter "Billiga Nisse" (låter inte så kul, men de har allt mellan himmel och jord, och en del fina saker) hittade jag den här skylten.















Naturligtvis slank det med lite blommor också, bl a de här minipenséerna som ni ser på bilden ovan.
Kramar Christina

25 april 2008

Hembygdsgården ... igen!

Jag var till Fagersta igår och "slank in" på Hembygdsgården på väg hem.

Jag såg ett brickbord där tidigare i år men innan jag hade bestämt mig för att köpa det var det slut. De hade bara tagit hem två stycken och de gick snabbt åt. Jag har beställt ett vitt och hoppas att det ska komma med nästa leverans som de får därifrån.
Så när jag åkte hem gick jag in för att kolla om det möjlitvis hade kommit, men det skulle inte komma förrän i maj trodde de ... så jag får snällt vänta ett tag till!
Men de hade andra fina saker ... många fina saker ...! Jag inhandlade en zinkkruka från Miljögården ... hade gärna tagit fler i andra storlekar också men det fick bli en än så länge *ler*.



Kunde inte motstå den här fina lyktan i zink heller, också den från Nordal.



Jag har så mycket tankar och funderingar om hur jag vill ha det i och omkring huset nu till sommaren ... mest utomhus ... så jag vet inte hur det ska gå till för att förverkliga alla!!! Jag kan ju inte göra så mycket själv och det är såååå frustrerande!

Jag vill ha ett planteringsbord som ska göras av ett symaskinsunderrede ... som jag redan har ... men jag vet inte om skivan ska göras av sten, en betong eller kakel. Alla tre altenativen är fina men de två sista är nog lättast att åstadkomma ... för maken *skrattar*.
Sen vill jag ha nya trädgårdsmöbler, som jag skrivit om tidigare, men maken tycker inte att vi behöver några nya "för det är inget fel på de gamla" !!! ... känner ni igen er? Hur kul är det att höra den kommentaren? Skulle man leva efter det mottot behöver man ju nästan aldrig byta ut saker och ting ... för hur mycket är det som det är fel på eller går sönder när det gäller heminredning?
Jag vill också ha mitt växthus uppmonterat så att jag kan få sätta tomat- och gurkplantor i det, och lite annat smått och gott. Hur underbart är det inte att gå ut till växthuset och få plocka egna solmogna tomater och gurkor ... mmmmm!
Bilden är från Hobbydrivhus.se.
Det var bara ett axplock av mina drömmar och idéer ... jag har måååånga fler men vill inte "tjata" om dem för er nu ... ni är säkert trötta på att höra om allt jag "vill" och "vill ha" vid det här laget ... men om jag känner mig själv kommer det nog att bli mer av det någon gång framöver här *skrattar*.
Drömmar är ju till för att förverkliga ... men ingen har sagt hur snabbt! ... och som ni vet ... "tankar tar tid"...
Kramar Christina

23 april 2008

Jag ska bli en "ny" människa!

Nåja, nygammal då!

Det är så att jag åkte till Lindesberg i går em och gick på ett ... "ViktVäktar" möte!!! Puuhhh!!! Jag måste erkänna att jag inte har någon lust egentligen ... jag är inte ett dugg "taggad" ... men jag måste göra något åt min vikt innan det barkar åt skogen!!!

Jag är ständig medlem hos dem. Jag gick där första gången -83 el -84 efter att jag hade fått första sonen. Sedan har jag varit med ett par gånger till. Det funkar under tiden som jag är aktiv, men när jag nått min målvikt slutar jag att gå på mötena och då går jag sakta men säkert upp igen. Konsulenten som hade mötet sa att hon hade "lyckats" efter fjärde gången så jag kan ju hoppas att det gäller mig också! *ler*

Nu kan man bli något som heter "Månadsmedlem" och få tillgång till verktyg på nätet. Det passar mig eftersom jag gillar att sitta och fylla i, hålla koll på och leta efter saker där.
Men i slutändan är det ju bara det jag stoppar i mig som räknas. Jag vet att det är god mat och att man blir mätt men kan ändå inte få bort känslan av att jag "offrar" någonting.

Jag skulle nog behöva lära mig lite "kognitiv beteendeterapi" och lära mig tänka på ett annat sätt. Men det är inte lätt att "lära gamla hundar sitta" som min mamma brukar säga.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Till något roligare ... tvära kast här *skrattar*

Jag har målat en stor korg... som det varit en julgrupp i en gång .... och som jag hittade i källaren när vi röjde där sist. Det blev vit (!) och så försökte jag mig på att skriva "Fleur" på den ... men det var inte lätt att få det fint på det ojämna underlaget ... men "alla barn i början"!

Jag fotade den med minipenséerna i men till sommaren ska jag nog ha några vita minirosor i den.



Jag har målat den stora ljusstaken också men vet inte om jag ska "shabba" till den eller om den ska få vara som den är.



Vad tycker ni ... shabba eller inte shabba till den?

Kramar Christina

20 april 2008

I paketet var ...

... det en däckstol!

Som jag har läntat efter att få äga en sådan. Jag har drömt om det i många, många år och nu, till slut, blev drömmen sann *ler*.



Jag provade med täcket och kuddarna i den för att se hur det kommer att se ut när jag ska sitta och njuta i den i sommar under svala sommardagar- eller kvällar.



Jag vill också passa på att tacka er som lämnat så snälla kommentarer till mina inlägg. Jag är lite dålig på att skriva till var och en av er men jag är jätteglad för alla kommentarer och uppskattar dem jättemycket. Ni ska veta att det värmer mitt hjärta när jag läser dem.

Kramar Christina

17 april 2008

"Kärringrally"

I går styrde vi kosan mot Örebro, "M" och jag. Första stoppet gjorde vi hos Eva på Smultrongården. Tyvärr glömde jag kameran i bilen och tänkte inte på att jag glömt fota förrän vi kört en bit därifrån. Jag köpte ingenting (!) men "M" köpte en anslagstavla.

Nästa stopp var hos Kicki på Min Skattkammare. Inte heller där blev det något i min shoppingkasse (!!).



Tredje stoppet var hos Elisabeth på Kvarnboden. Inget i kassen nu heller (!!!) för min del men "M" köpte två jättesöta vinglas som ni kan se på Elisabeths blogg.



På vägen till nästa stopp finns en byggnadsvårdsbutik fick vi veta av "flickorna" ovan. Det blev vårt fjärde stopp och lika lite i kassen som tidigare (!!!!)



Sista anhalten innan Örebro var Katarina på Lilla Ugglebo. Samma klena resultat även där ... inget att stoppa i kassen (!!!!!!)




Jag vill verkligen framhålla att det hade inget att göra med butikerna som vi besökte att det blev så klent med shopping ... för de hade massor med underbara saker ... utan det var jag som inte var på något riktigt shoppinghumör. Jag hade bestämt att jag skulle köpa en liten madonna, som jag ska ha i en av mina glasklockor, men jag hittade ingen och då blev det inget annat heller!

Framme i Örebro nästan sprang vi till ett matställe för vi var så hungriga att vi hade kunnat äta vad som helst ... nåja ... nästan!
Mätta och belåtna gick vi en liten runda på stan innan det var dags för några antikbutiker och Myrorna. På Myrorna hittade jag en till ljusstake, inte riktigt den modellen som jag skulle vilja ha, men tills jag hittar den rätta :) får den här duga! Köpte en liten glasskål också.




Sista anhalten för dagen var Plantagen där jag köpte lite blommor. Det blev ett par minipenséer till mina nya urnor och en Plättar i luften.

Det blev ett stoooort paket också ... men vad det är i det får ni se en annan gång ;o


Kramar Christina

16 april 2008

Jag har sytt

Jag hade gamla påslakan som var slitna i överkanten men som jag sparat för jag har alltid tyckt så mycket om mönstret. Tänkte att tyget kan komma till användning någon gång. Jag är ju lite av en hamster ... det är maken också ... så vi spar sakerna ett tag och sen gör vi utrensningar emellanåt! Vid den senaste utrensningen som vi hade för 14 dagar sedan hittade vi pojkarnas gamla istoppstäcken. Jag hade redan innan börjat fundera på att sy ett kviltat täcke av lakanet och tänkte köpa ett billigt täcke på Jysk. Men det behövde jag inte nu. Täcket var kortare än lakanet men det var bara bra för jag var tvungen och ta bort det slitna upptill.
Eftersom jag hade två lakan kunde jag sy kuddar också ... det blev en vanlig blommig och en avlång med bården på.

Nu är det bara däckstolen som fattas ... så kan jag krypa upp i den under svala sommardagar och kyliga kvällar och dra täcket om mig och sitta där och mysa *ler*!



Nu har jag planterat andra !!! omgången av vårblommor. Den första frös ju i påskas :( Satte bellis tillsammans med en vit pensée i krukan som står på trappan ...



... och murgröna och vita penséer i zinkkrukorna på stenarna nedanför trappan. Men jag tror jag blir tokig ... för nog sjutton var det lite frost härom natten ... och lyckades den inte "nypa" lite på topparna på murgrönan ... jodå ... men det verkar som om plantan har överlevt i a f!!!



Som ni vet så gillar jag ju hjärtan. Jag har ett par betonghjärtan ligger nedanför trappan på framsidan också!


Eftersom jag visat allt det andra som står på framsidan kan jag ju visa mina "mossbollar" också. Jag gjorde dem till advent (!) och de har stått där sedan dess tillsammans med mina två lyktor. Jag tycker att det är konstigt att de är så gröna än. Eftersom de är så fina kan de få stå ett tag till *ler*


I morgon ska "M" och jag på en utflykt igen! Den här gången styr vi kosan mot Örebro ... och mellanlandar troligtvis hos Kvarnboden, Smultrongården och Lilla Ugglebo på väg dit. Jag har ju varit till Smultrongården förut och det ska bli kul att besöka de andra två också.
Vi får väl se om vi kommer hem med några "fynd" den här gången med *ler*!

Kramar Christina

14 april 2008

Lite nytt

Jag har lite nya saker som jag vill visa er.

Först en rostig kungakrona som min kompis "M" köpte hos sin brorsdotter i Värmland. Det är hon som har butiken "Butik Basilika".
Jag fotade den bredvid min gamla pump som det dessvärre inte finns något vatten under.



Jag skickade efter lite saker från Alvas hus tidigare som jag inte har visat än. Jag ville få de på plats innan jag visade dem.

Vi har 3 i vår adress så det kunde vara kul med en fin skylt på huset.

Termometern satte vi på baksidan, inne på verandan, så i sommar kommer den säkert att visa många, många grader!



Sen vill jag visa min nymålade piedistal. Jag shabbade den så att den ska se gammal och sliten ut. Jag är jättenöjd med den.



Så här såg den ut innan den blev målad.


Kramar Christina